Oud & Nieuw in het buitenland

Oud & Nieuw in het buitenland

Mijn vriend en ik hebben de traditie dat we ieder jaar Oud & Nieuw in het buitenland vieren. Met honderdduizenden anderen tellen we dan samen af naar het nieuwe jaar. Natuurlijk gaan we niet voor maar één dagje naar het buitenland, maar maken we er een paar dagen uit van. Waarbij we ook een bezoekje brengen aan de verschillende kerstmarkten en de bezienswaardigheden in de betreffende stad.

Parijs 2015-2016

De eerste jaarwisseling van deze traditie was de jaarwisseling van 2015 naar 2016. We hebben Oud & Nieuw toen in Parijs gevierd. 2016 was helaas niet mijn beste jaar. In juli werd ik namelijk ontzettend ziek, een paar maanden later – in oktober – kreeg ik uiteindelijk de diagnose coeliakie.

Londen 2016-2017

Dit was dus mijn eerste glutenvrije jaarwisseling en de tweede jaarwisseling van onze traditie. Dit keer hebben we Oud & Nieuw in Londen gevierd. Dit was overigens niet alleen mijn eerste glutenvrije jaarwisseling, maar sowieso mijn eerste glutenvrije vakantie / weekendje weg.

We sliepen in ‘’Holiday Inn Exxpress Londen Stratford’’, waar ik iedere ochtend een lekker glutenvrij ontbijtje kreeg. We hebben  gegeten bij: Pret A Manger, Jamie’s Italian, Carluccio’s, Bella Italia. Er stonden natuurlijk nog veel meer restaurant op mijn lijstje.

Ben je benieuwd wat we precies gedaan, gezien en gegeten hebben? Neem dan hier een kijkje.

Berlijn  2017-2018

Dit jaar hebben we Oud & Nieuw in Berlijn gevierd.

We sliepen in een redelijk goedkoop hotel, waar ontbijt bij was inbegrepen. Bij het reserveren hebben we meerdere keren gevraagd of er voor mij ook glutenvrije mogelijkheden waren. Daar kregen we niet echt een antwoord op. Ik ging er daarom van uit dat ik hier niet zou kunnen ontbijten, uiteindelijk bleek deze gedachte ook te kloppen. Mijn ontbijtje heb ik iedere ochtend ergens anders gekocht.

We hebben  gegeten bij: Brauhaus, Maredo en Vapiano. Er stonden natuurlijk nog veel meer restaurant op mijn lijstje.

Ben je benieuwd wat we precies gedaan, gezien en gegeten hebben? Neem dan hier een kijkje.

Antwerpen 2018-2019

Dit jaar vieren we Oud & Nieuw in Antwerpen. Dit jaar kunnen we iets minder lang blijven dan nadere jaren en dus hebben we besloten om dicht bij huis te blijven. We zijn afgelopen dagen druk bezig geweest met de voorbereidingen: wat willen we allemaal gaan doen en zien, maar vooral waar kan ik glutenvrij eten.

Ook voor dit ”weekendje weg” maakte ik weer een speciale kaart, die ik alvast graag met jullie wil delen.

Begin 2019 lees je meer over deze jaarwisseling!

 

#decemberglutenvrij

In december zet ik mezelf, samen met 7 anderen, in voor een glutenvrije feestmaand. De thema’s die bij #decemberglutenvrij aan bod kom dit jaar zijn: sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Er worden persoonlijke verhalen verteld, recepten gedeeld, praktische tips gegeven en nog veel meer.

Vandaag schrijven Fabienne van Glutenvrijinutrecht.nl, Lisanne van Glutenvrijedietist.nl en Koosje van Koosglutenloos.nl ook over oud & nieuw.

 

 

 

2 gedachten over “Oud & Nieuw in het buitenland

 1. Wat een leuke traditie Marleen! En wat een handig kaartje. Zulke kaartjes maak ik ook wel eens voor een dagje weg/vakantie. Ik print ze ook altijd uit, voor als ik geen netwerk heb.
  Veel plezier in Antwerpen. Prachtige stad!

  1. Altijd handig: Google My Maps. Iedere vakantie maak ik ze weer. Kost even wat tijd en energie, maar daar krijg je ook wel iets voor terug.

   Super bedankt, gaat helemaal goed komen!

   Ik wens jou alvast een gezond, gelukkig en glutenvrij 2019 toe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *