Pakket van Damhert

Pakket van Damhert

Een tijdje terug kreeg ik een flinke doos thuis gestuurd, met daarin allemaal producten van Damhert.

Nu kreeg ik niet alleen producten thuis gestuurd die ik mocht testen, maar ook iets leuks om weg te geven. In totaal mag ik 10 mensen blij maken! Ben je benieuwd hoe? Onderaan deze blog staat meer informatie!

In de doos zaten maar liefst 11 producten, namelijk:

 • Penne
 • Haverkoek Chocolade
 • Pannenkoeken- en wafelmix
 • King Choc
 • Muesli Chocolade
 • Brownies
 • Rikkies
 • Keizerbroodjes
 • Kaascrackers
 • Tomatensoep
 • Groentesoep

 

Allergenen

Tegenwoordig eet ik alleen nog maar glutenvrij en hoef ik niet meer lactosevrij te eten. Daarnaast probeer ik wel glutenvrij tarwezetmeel te vermijden. Helaas zit er in sommige producten van Damhert wel glutenvrij tarwezetmeel of andere allergenen. Vandaar dat ik hieronder de allergenen per product laat zien.

 • Penne: allergenenvrij
 • Haverkoek Chocolade: bevat soja en glutenvrije haver
 • Pannenkoeken- en wafelmix: allergenenvrij
 • King Choc: allergenenvrij
 • Muesli Chocolade: allergenenvrij
 • Brownies: bevat soja, melk, eieren en lactose
 • Rikkies: bevat melk
 • Keizerbroodjes: allergenenvrij
 • Kaascrackers: bevat melk, lactose, lupine en glutenvrij tarwezetmeel
 • Tomatensoep: allergenenvrij
 • Groentesoep: allergenenvrij

 

‘’Penne’’

Van deze penne heb ik een pastasalade gemaakt. Ik was een beetje bang dat de penne plakkerig zou zijn of worden, aangezien er weinig saus door deze pastasalade zit. Gelukkig viel dit alles mee. Het recept voor de pastasalade penne tonijn vind je hier.

 

‘’Haverkoek Chocolade’’

Ik vind het erg fijn dat de koekjes apart verpakt zitten. Dit zorgt ervoor dat je deze koekjes makkelijk meeneemt in je tas. Ik vind de combinatie haver en chocolade erg lekker. Er zit precies genoeg chocolade in, zodat de chocolade niet overheerst maar toch duidelijk aanwezig is qua smaak.

 

‘’Pannenkoeken- en wafelmix’’

Met deze mix heb ik pannenkoeken met spek en appel gebakken. Om de mix goed te beoordelen heb ik ook een paar naturel pannenkoeken gebakken. Ik vond deze mix naturel niet zo heel erg lekker, omdat het vrij droog was. Bij de gevulde pannenkoeken kwam deze mix beter tot zijn recht, alleen ook hierbij heb ik ervoor gezorgd dat ik vrij dunne pannenkoeken had.

 

‘’King Choc’’

Dit zijn van die typische koekjes waarbij ik altijd eerst één biscuitkoekje los haal en op eet en vervolgens pas de rest. Ook dit zijn erg lekkere koekjes, het biscuitkoekje in combinatie met de chocolade, maar ook los is het erg lekker!

Het enige wat ik jammer vind is dat de koekjes in één grote verpakking zitten. Je bent dus als het ware verplicht om de koekjes snel op te eten, omdat ze anders taai worden. Nu kun je de verpakking natuurlijk ook luchtdicht afsluiten, waardoor ze minder snel taai worden, maar toch laat ik ze dan liever nooit te lang liggen.

 

‘’Muesli Chocolade’’

Ik heb deze muesli gecombineerd met melk, maar ik denk dat het ook erg lekker is met yoghurt. Dit is een makkelijk, snel en licht ontbijt,  wat toch redelijk goed vult. Ik vind het lekker dat er verschillende soorten chocolade inzit, alleen had van mij de chocolade smaak af en toe net iets sterker mogen zijn. De pitten bij deze muesli is ook echt een toegevoegde waarde, zo eet je niet alleen cornflakes met stukjes chocolade.

 

‘’Brownies’’

Op de verpakking van de brownies stond: ‘’Onweerstaanbaar uit de oven’’. Dit zorgde voor mij een klein beetje voor verwarring. Ik kon namelijk nergens op de verpakking vinden hoe lang de brownies eventueel nog in de oven zouden moeten. Of zou er dan toch bedoeld worden dat deze brownies al uit de oven komen en niet meer opgewarmd hoeven te worden? Afijn, ik besloot om één brownie zo op te eten en één brownie even op te warmen in de oven. Wat er met die andere twee stukjes is gebeurd? Die heeft mijn vriend opgegeten!

Ik vond dat er weinig verschil zat tussen de brownie die ik zo op at en de brownie die ik eerst even had opgewarmd. Toch blijf ik vinden dat er geen brownie op kan tegen mijn zelfgemaakte brownie met frambozen!

 

‘’Rikkies’’

Ik keek zo ontzettend uit naar deze koekjes! Tot mijn grote teleurstelling zaten er helaas maar 7 koekjes in de verpakking, in plaats van de 8 koekjes zoals op de verpakking stond.

Ik heb ooit glutenbevattende oreo cupcakes gemaakt. Toen ik deze koekjes zag kreeg ik daar spontaan weer zin in en besloot om ze deze ronde glutenvrij te maken. Doordat er één koekje ontbrak in de verpakking heb ik helaas 2 pakken koeken bij moeten kopen in plaats van 1. Hier vind je het recept.

 

‘’Keizerbroodjes’’

Ik vond de broodjes aan de platte kant en vond ze er erg droog en compact uit zien. Ik dacht daarom dat deze broodjes niet veel zouden zijn. Maar ik werd verrast! De smaak van deze broodjes is  goed. De broodjes hadden alleen iets hoger en luchtiger mogen zijn van mij. Door de compactheid vullen de broodjes erg goed en zijn de laatste happen met moeite weg te krijgen!

 

‘’Kaascrackers’’

Ik heb wel eens kaascrackers gehad, die vervolgens helemaal niet naar kaas smaakte. Dat is hier totaal niet het geval. De kaas smaak is erg goed aanwezig. Als je geen kaas lust kun je deze crackers dan ook beter laten staan. Net als bij de ‘’King Choc’’ vind ik het jammer dat dit één grote verpakking is en ze niet per minder apart verpakt zitten.

 

‘’Tomatensoep’’

De bereidingswijze was als volgt: ‘’Voeg de massa geleidelijk toe aan koud water (250 ml). Laat 5 minuten sudderen en roer af en toe.’’. Ik heb het anders gedaan en het zakje in een mok gedaan en daar kokend water aan toegevoegd en heel goed doorgeroerd.

Deze soep ruikt en smaakt echt super lekker! Het is een stevig soepje en prima als  tussendoortje.

 

‘’Groentesoep’’

Ik vond de bereidingswijze een beetje apart uitgelegd: ‘’Voeg de inhoud van het zakje (20g) toe aan 250 ml water en roer goed.’’. Zo lijkt het net of je deze soep koud opdrinkt. Ik heb deze soep hetzelfde klaargemaakt als de tomatensoep en het zakje in een mok gedaan en daar kokend water aan toegevoegd en heel goed doorgeroerd.

Deze soep viel mij tegen, juist terwijl ik me er zo op had verheugd na de tomatensoep. Ik vond de smaak net iets te sterk en net iets te zout smaken.

 

GIVE AWAY

Ik heb van Damhert 10 ‘’glutenvrije & lactosevrije kookboekjes’’ en 10 ‘’health magazines’’ gekregen om weg te geven. Ik kan alvast verklappen: er staan erg lekkere recepten tussen! Wil jij graag zo’n kookboekje en magazine winnen?  Bekijk dan op de Facebook-pagina van Smaakvol Glutenvrij wat jij daarvoor moet doen!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik deze  producten toegestuurd heb gekregen.

 

5 gedachten over “Pakket van Damhert

 1. De keizer broodjes zijn niet te eten en wegen heel zwaar ,,,,de vorige gewoon pistoleetjes waren heel lekker ,spijtig grt Mai

 2. Mijn jongste zoon en zijn twee oudste meisjes hebben coeliakie. Als ze komen, moet ik uiteraard glütenvrij koken. Ik zou het geweldig vinden als ik zo’n pakket zou mogen ontvangen om aan mijn kinderen voor te zetten als ze komen eten.

 3. Het klinkt allemaal geweldig lekker en wat zou het leuk zijn om zoiets te ontvangen ,dus ik hou me aanbevolen . Hartelijke groetjes, Sophia van Mourick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *