Pasta’s van Grand’Italia

Pasta’s van Grand’Italia

Grand’Italia staat voor al het goede dat Italië te bieden heeft: bijzonder lekker en rijk eten gemaakt van echte, pure ingrediënten, aldus Grand’Italia zelf. Nu kwam ik er laatst achter dat Grand’Italia ook glutenvrije pasta’s in het assortiment heeft. Ik vroeg mezelf af dat deze pasta ook bijzonder lekker en rijk zou zijn, of dat je toch wel echt goed zou proeven dat glutenvrij is en een stuk droger zou zijn.

Aan mij was de eer om de twee soorten glutenvrije pasta’s te proberen, namelijk: fusilli en penne. Naast deze twee soorten pasta’s ontving ik ook een pot pastasaus om te proberen.

Deze twee pasta’s zijn gelicenseerd door de NCV. De penne onder het nummer: NL-075-001 en de fusilli onder het nummer: NL-075-002.

 

Penne

Ik besloot om de penne vrij traditioneel te maken, zoals ik hem glutenbevattend ook wel eens gemaakt zou hebben. Zo zitten er niet teveel overheersende ingrediënten in de pasta en zou ik de pasta kunnen beoordelen op de pasta zelf en niet op het totale gerecht. Ik maakte de penne daarom klaar met de pastasaus die ik gekregen had, gehakt en macaroni-spaghetti groente.

Ik vond de penne erg lekker! Dit is de eerste pasta die ik echt dicht bij de glutenbevattende pasta vind komen. Je proeft heel duidelijk dat de pasta niet alleen uit maïsmeel bestaat, zoals bijvoorbeeld van het merk Sam Mills. Deze penne is gemaakt van witte rijst, volkoren rijst, maïs en quinoa.

Meestal maak ik pasta klaar voor twee dagen en is op de tweede dag de glutenvrije pasta al een stuk droger en vaak aan elkaar gaan plakken. Dat was bij deze pasta niet het geval!

 

Fusilli

De fusilli wilde ik een keer klaarmaken, zoals ik hem nog nooit had gehad. Ik besloot daarom om op de receptenzoeker van Grand’Italia te kijken en een recept uit te kiezen. Ik koos uiteindelijk voor de fusilli met kastanjechampignons. Ik nam het recept vrijwel precies over, op één ding na. Ik kon namelijk geen pancetta vinden in de winkel en daarom heb ik gekozen voor gewone spekreepjes.

Ik was in het begin een beetje bang dat er te weinig smaak aan dit recept zou zitten en had daarom ook de pepermolen al klaar staan. Uiteindelijk heb ik de pepermolen helemaal niet hoeven gebruiken, want er zat juist super veel smaak aan dit recept!

Voor de fusilli geldt hetzelfde als voor de penne. De fusilli is namelijk ook echt erg lekker! Ook hierbij proef je weer dat het niet alleen uit bijvoorbeeld maismeel bestaat. De fusilli bestaat net als de penne uit witte rijst, volkoren rijst, maïs en quinoa.

 

Grand’Italia staat wat mij betreft op nummer 1! Ik ben erg benieuwd wanneer de glutenvrije spaghetti en macaroni in de schappen ligt van dit merk.

Heb jij de glutenvrije pasta’s van Grand’Italia al geprobeerd? Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vond of welk ander merk glutenvrije pasta voor jou op nummer 1 staat!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik alle 2 soorten pasta’s en 1 pastasaus toegestuurd heb gekregen.

 

3 gedachten over “Pasta’s van Grand’Italia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *