Ratatouille – Nuenen

Ratatouille – Nuenen

In oktober hadden we een damesuitje met de (vrouwelijke) collega’s van mijn team. We zijn gaan eten bij Ratatouille. Een erg leuk en stijlvol restaurant in het centrum van Nuenen. Dit was volgens mij een van de eerste keren dat ik niet zelf heb gereserveerd. En dus ook niet zelf heb kunnen vragen naar de glutenvrije mogelijkheden en de werkwijze daarvan. Ik vertrouwde mijn collega hier volledig in en achteraf is gebleken dat dit ook prima kon!

Bij binnenkomst werden we hartelijk welkom geheten en werden onze jassen aangenomen. De eerste paar minuten heb ik volgens mij alleen maar gekeken naar de leuke aankleding van het restaurant.

 

Toen de menukaart werd gebracht, vroeg ik of er een aparte glutenvrije kaart was of dat mij mogelijk zo kon worden verteld wat voor mij de mogelijkheden waren. Ik kreeg te horen dat er heel veel gerechten glutenvrij mogelijk waren, dus dat als ik gewoon een keuze zou maken, dit later afgestemd zou worden met de keuken. Natuurlijk koos ik niet voor de gerechten waarvan ik 200% zeker wist dat het gluten zou bevatten, bijvoorbeeld bij het dessert. De drie gerechten die ik koos, waren ook daadwerkelijk alle drie glutenvrij mogelijk.

Een paar tellen later  er een mandje met stokbrood op tafel gezet, ondanks dat we dit niet hadden besteld. Even baalde ik dat ik niet mee kon doen. Lang tijd om te balen had ik echter niet, want het duurde niet land voordat er een glutenvrij broodje met kruidenboter voor me stond. Ik kan het altijd echt enorm waarderen als er, zonder dat je het hebt besteld, toch aan jou en het glutenvrije dieet wordt gedacht.

Als voorgerecht koos ik  ‘’Fumé’’, een gerechtje met gerookte zalm, ei, aardappel en gefrituurde ui. Als hoofdgerecht  koos ik  ‘’Varken’’, dat bestond uit buikspek en gegrilde varkenshaas met een saus van truffel.  Als dessert koos ik voor ‘’Crema Catalana’’, een soort crème brûlée.

Bij het serveren van de hoofdgerechten werden er ook twee schaaltjes met frietjes op tafel gezet. Natuurlijk moest ik even navragen of de frietjes glutenvrij waren, maar daar hadden ze in de keuken gelukkig al rekening mee gehouden.  Ik zat met hele lieve collega’s aan tafel die meteen één van de twee bakjes voor mijn neus neerzette, als zijnde ‘’mijn bakje’’. Op deze manier kon kruisbesmetting worden voorkomen.

Na het eten hebben we nog lekker even ‘’nagetafeld’’. We hebben daarna ook nog even met de eigenaar gesproken. Ik gaf aan dat ik het erg fijn vond dat er voor mij een glutenvrije broodje was geregeld. Zodra ik dat zei, vertelde hij dat het sausje dat ik bij mijn hoofdgerecht had, speciaal glutenvrij was gemaakt. Normaal gesproken zit er een ander sausje bij dit gerecht, maar die mocht ik dus niet hebben. Dit laat echt heel goed zien dat ze rekening kunnen en willen houden met het glutenvrije dieet!

Ik kom zelf niet zo snel in de buurt van Nuenen, maar de volgende keer dat ik daar ben en op zoek ben naar een goed restaurant, dan ga ik hier weer naartoe. Het is een erg sfeervol restaurant met een super vriendelijke bediening, waar ook nog eens goed rekening wordt gehouden met glutenvrije dieet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *