Regenboog taart #wijbloggenglutenvrij

Regenboog taart #wijbloggenglutenvrij

Vandaag is het 15 november, dat betekend dat het weer tijd is voor een blog van #wijbloggenglutenvrij. Dit keer is het een speciale #wijbloggenglutenvrij, want het is namelijk de 50e keer! Daarom is het onderwerp van vandaag taart en zul je dus ook verschillende lekkere glutenvrije taarten voorbij zien komen vandaag. Onder aan deze blog staat een lijstje met de andere bloggers die deze maand mee doen.

 

Ik ben deze maand druk bezig met het bakken van sinterklaas lekkernijen en taarten. Dat is de reden dat ik heb besloten om vandaag één van deze lekkere dingen met jullie te delen. Mijn nichtje is op 10 november 2 jaar geworden en vierde haar verjaardag op 11 november. Ik bak voor iedere verjaardag en gelegenheid eigenlijk wel een glutenvrije taart en dus ook voor haar verjaardag.

Ik vond het net iets te veel om twee taarten te bakken in één week, want dat moet immers ook weer allemaal opgegeten worden. En dat is niet goed voor het figuur, haha!

 

Regenboog taart

Mijn nichtje is dus 2 jaar geworden. Ik besloot om daar iets leuks mee te doen. Al gauw kwam ik op het idee om van biscuitcake één grote 2 te maken, daar een chocolade tussenlaag in te maken, de buitenkant te besmeren met chocoladebotercrème en hem verder af te decoreren met smarties / M&M’s.

 

Benodigdheden

  • Biscuitbodem, volgens dit recept, € 0,77
  • 100 gram chocolade pasta, € 0,40 Plus
  • 112 gram roomboter, € 0,94 Jumbo
  • 255 gram poedersuiker, € 0,63 Lidl
  • 30 milliliter melk, € 0,02 Lidl
  • 2 gram vanille extract, € 0,05 Jumbo
  • 20 gram cacaopoeder, € 0,16 Plus
  • 800 gram choco classic, € 5,68 Jumbo

 

Prijs

Met de grootte en de vorm die ik heb gebruikt, was het nodig om 4 biscuitbodems te maken. De totale kosten voor de taart die ik heb gemaakt, komen dus uit op € 10,96.

Nu had ik wel een vrij grote taart gemaakt en haalde ik het op één klein stukje niet met 3 biscuitbodems.  En ook niet alle  choco classics zijn op de taart gegaan, maar ik had wel 4 zakken nodig om uit te komen qua kleur. Ik denk dat ik in totaal één zakje over had, dus 200 gram.

 

Werkwijze

  • Sorteer de choco classics op kleur.
  • Maak met papier de gewenste vorm van de taart (in dit geval een grote 2) en gebruik dit later om de biscuitbodems in vorm te snijden.
  • Maak (in dit geval 4) de biscuitbodems klaar, volgens dit recept.
  • Snij de biscuitbodems in de gewenste vorm, gebruik daarbij het papier als model. Zorg ervoor dat je twee keer de vorm kan maken, namelijk één  voor de onderlaag en één voor de bovenlaag.
  • Leg de eerste vorm op een plateau of bord. Houd er rekening mee dat je hem straks niet meer kan overplaatsen.
  • Besmeer de bovenkant van de vorm met chocoladepasta.
  • Leg vervolgens de tweede vorm er op.
  • Mix de roomboter zacht in ongeveer 5 minuten.
  • Zeef de helft van de poedersuiker, voeg dit toe aan het botermengsel en mix dit ook ongeveer 5 minuten.
  • Zodra alle poedersuiker is opgenomen in het botermengsel, doe je hetzelfde met de tweede helft van de poedersuiker.
  • Zodra alle poedersuiker weer is opgenomen voeg je de melk en het vanille extract toe. Ook dit mix je wee ongeveer 5 minuten.
  • Vervolgens voeg je de cacaopoeder toe en mix je net zo lang totdat dit is opgenomen.
  • Nu is je botercrème klaar om je taart mee te besmeren. Zorg ervoor dat heel de taart goed bedekt is met de botercrème. Dit zorgt er ook voor dat de choco classics dadelijk beter blijven liggen / plakken.
  • Zodra je de hele taart hebt bedekt met botercrème komt, vind ik zelf, het leukste klusje! Namelijk de taart bekleden met choco classics. Ik heb ervoor gekozen om de choco classics in een soort van regenboog patroon te leggen. Maar natuurlijk kun je ze er op leggen zoals je zelf wil.
  • Eet smakelijk!

 

Jarige Job

Toen ik aankwam met deze taart, was het enige wat mijn nichtje uit kon brengen: ‘’Wauw, snoepies! Mama kijk. Snoepies! Lekker!’’.

Ik had nog geen foto gemaakt van de taart en moest er nu dus ook snel bij zijn. Want haar kleine handjes vlogen meteen op de choco classics af toen ik de taart eenmaal op tafel zette. Ze wilde direct beginnen met smullen.

Ze had zelfs even geen oog meer voor de cadeautjes die wij en andere mensen bij zich hadden. Ze had alleen oog voor de taart.

 

#wijbloggenglutenvrij

Deze blog is onderdeel van #wijbloggenglutenvrij. De andere bloggers die deze maand mee doen zijn:

 

4 gedachten over “Regenboog taart #wijbloggenglutenvrij

    1. Hmm, vreemd. Ik weet zeker dat ik een link had toegevoegd. Ik ga hem meteen (opnieuw) toevoegen! Thanks voor het doorgeven! 🙂

  1. Wat moet het een werk zijn geweest om al die M&M’s op de juiste plek neer te leggen. Hij ziet er echt onwijs lekker uit dus je nichtje boft maar met zo’n tante als jij =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *