Regiomiddag NCV Limburg/Noord-Brabant 27-10-2018

Regiomiddag NCV Limburg/Noord-Brabant 27-10-2018

Op zaterdag 27 oktober 2018 organiseerde NCV Limburg, in samenwerking met Noord-Brabant, een regiomiddag in Weert. Ik ben gevraagd om een lezing te geven over mijn ervaringen betreffende het glutenvrije dieet en mijn blog Smaakvol Glutenvrij. Ik voelde me enorm vereerd, aangezien ik vorig jaar ook al een lezing heb mogen geven op deze regiomiddag. Vandaag kijk ik terug naar deze zeer geslaagde middag.

Kraampjes

Er stonden diverse kraampjes waar je glutenvrije producten kon kopen, zoals bijvoorbeeld VA Foods en Saluti da Italie, maar ook een kraampje met allerlei verschillende biersoorten. Mijn persoonlijke meest favoriete kraampje, dat stond dit jaar buiten, namelijk Sjoeros! Wat heb ik volop genoten van deze glutenvrije churros. Natuurlijk stonden er veel meer kraampjes dan dat ik hier nu benoem.

Aan de kinderen was ook gedacht, want in het midden van de zaal was er een kinderhoekje in gericht. Kinderen konden hier lekker spelen of kleuren.

Lezingen

Gedurende deze middag zijn er twee lezingen gegeven. Eén van die lezingen heb ik zelf verzorgd en ging over mijn leven met coeliakie en mijn blog Smaakvol Glutenvrij.

De eerste lezing werd verzorgd door een diëtiste. Deze lezing begon voor mijn eigen lezing. Ik kon het helaas niet halen om hier bij aanwezig te zijn.

Zoals ik net al schreef ging mijn lezing over mijn leven met coeliakie en mijn blog Smaakvol Glutenvrij. Ik heb mezelf kort voorgesteld en verteld hoe bij mij de diagnose coeliakie is vastgesteld en hoe dat deze diagnose mijn leven heeft veranderd. Daarna heb ik stil gestaan bij mijn ervaringen van zowel thuis als op het werk, van producten, van vakanties, van dagjes uit, en van restaurants, maar ook mijn ervaring van het FODMAP dieet.

Ik vind het leuk om dingen uit te zoeken en met cijfers bezig te zijn. Daarom had ik een fictief boodschappenlijstje gemaakt, met daarop 10 gelicenseerde glutenvrije producten. En ben ik deze ”’boodschappen” gaan doen bij 5 verschillende winkels/webshops. Natuurlijk ben ik niet echt deze boodschappen gaan doen, maar heb ik opgezocht wat ik kwijt zou zijn voor dit boodschappenlijstje. Daarna had ik een tweede fictief boodschappenlijstje, met daarop 5 van nature glutenvrije producten. Uit beide lijstjes waren diverse conclusies te trekken, wat dat precies was, zal ik binnenkort in een andere blog laten zien.

Aangezien ik 28 oktober 2 jaar de diagnose had, één dag na de regiomiddag, besloot ik om iets lekkers mee te nemen. De avond voor de regiomiddag heb ik daarom in keuken gestaan en twee heerlijke brownies met frambozen gemaakt. Ze vielen erg in de smaak bij het publiek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *