Repen van Nakd

Repen van Nakd

Begin februari ben ik bij de Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht geweest. Samen met mijn zus stond ik uitgebreid stil bij de stand van Nakd. We hebben daar diverse repen door elkaar geproefd en waren er allebei erg tevreden over. Ik kreeg maar liefst 10 repen mee naar huis om nog eens op mijn gemak te testen en daarover te schrijven op mijn blog.

Ik was te druk met het testen van deze repen, dat ik het helemaal ben vergeten om een paar goede foto’s te maken.

 

Nakd

Nakd is een bedrijf gewijd aan de groei van geluk en gezondheid in de wereld, met heerlijke en gezonde snacks. De repen zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals fruit en noten, die gemengd zijn en daarna koud gedrukt in hun vorm. Zonder melk, zonder toegevoegde suiker, zonder palmolie, glutenvrij en zonder verborgen extra’s. Daar komt de naam Nakd (naakt) dan dus ook vandaan.

 

De Repen

De repen die ik mocht testen zijn:

 • Bakewell Tart
 • Cacao Orange
 • Apple Crunch
 • Cashew Cookie
 • Strawberry Crunch
 • Pecan Pie
 • Cocoa Delight
 • Cocoa Crunch
 • Banana Crunch
 • Berry Delight

 

De repen van Nakd zijn onder andere te koop bij Jumbo, Albert Heijn, Glutenvrijemarkt.com en Glutenvrijewebshop.nl.

Wat ik vreemd vind is dat op de site van de Jumbo een pak van Nakd met 4 repen voor € 2,45 te koop wordt aangeboden. En dat diezelfde pak van Nakd met 4 repen op de site van Nakd zelf te koop wordt aangeboden voor € 4,20. Dat vind ik nogal een verschil.

 

Chocolade repen

In totaal had ik 3 chocolade repen om te testen, namelijk:

 • Cocoa Orange: 40% dadel, 40% cashewnoot, 14% rozijn, 5% cacao en natuurlijke aroma’s
 • Cocoa Delight: 48% dadel, 29% cashewnoot, 17% rozijn, 6 % cacao en natuurlijke aroma’s
 • Cocoa Crunch: 43% dadel, 16% soja eiwitten, 16% rozijn, 15% cashewnoot, 5% cacao, 4% geconcentreerd appelsap en natuurlijke aroma’s

 

De lekkerste van deze 3 repen vond ik de Cocoa Delight. Het is een erg zachte reep, waarbij je chocolade goed proeft maar bijvoorbeeld ook de cashewnoot. De reep is ook niet te zoet van smaak.

De minst lekkere van deze 3 repen vond ik de Cocao Orange. Deze smaakcombinatie was niet echt mijn ding. Daarbij moet ik wel zeggen dat ik dat eigenlijk bij alles heb waarbij chocolade en orange gecombineerd wordt. Ook deze reep is erg zacht.

Dan blijft er één reep over die er tussenin valt, namelijk de Cocoa Crunch. Dit is wederom een erg  zachte reep. De smaak vind ik iet minder dan die van Cocoa Delight. Ook had ik van te voren gewacht dat deze reep meer crunch zou hebben. Dat had van mij namelijk best gemogen en dat staat wel ook op de verpakking.

 

Fruit repen

In totaal had ik 4 fruit repen om te testen, namelijk:

 • Berry Delight: 49% dadel, 31% cashewnoot, 17% rozijn, 3% framboos en natuurlijke aroma’s
 • Apple Crunch: 43% dadel, 17% soja eiwitten, 15% cashewnoot, 14% rozijn, 7% gedroogde appel, 4% geconcentreerd appelsap en natuurlijke aroma’s
 • Strawberry Crunch: 43% dadel, 17% soja eiwitten, 17% cashewnoot, 17% rozijn, 2% aardbei, 2% geconcentreerd appelsap en natuurlijke aroma’s
 • Banana Crunch: 43% dadel, 18% soja eiwitten, 15% cashewnoot, 15% rozijn, 6% gedroogde banaan, 3% geconcentreerd appelsap en natuurlijke aroma’s

 

Gezien het feit dat de 3 chocolade repen erg zacht waren, ging ik er vanuit dat de fruit repen dat ook zouden zijn. En dat bleek ook het geval.

De lekkerste fruit reep vond ik de Berry Delight. Deze reep is echt erg goed van smaak en is lekker fris, maar niet super zoet.

De minst lekkere fruit reep vond ik de Strawberry Crunch. Bij het openen van de verpakking van deze reep kwam de zoete geur er direct vanaf. Zo zoet als deze reep rook, zo smaakte hij ook. Ik vond deze reep dan ook veel te zoet. Ook viel bij deze reep de crunch weer tegen.

Dan zijn er nog 2 repen over, de Apple Crunch en de Banana Crunch. Moeilijk kiezen tussen deze twee. Beide zijn ze erg lekker en goed van smaak. Je proeft ook echt de appel en de banaan. Maar wel viel de crunch weer tegen.

 

Overige repen

Verder had ik nog 3 andere repen om te testen, namelijk:

 • Bakewell Tart: 49% dadel, 35% cashewnoot, 16% rozijn en natuurlijke aroma’s
 • Cashew Cookie: 49% dadel, 51% cashewnoot
 • Pecan Pie: 52% dadel, 28% pecannoot, 20% amandel en natuurlijke aroma’s

 

Alle repen die ik tot nu toe heb gehad waren erg zacht, dus ook ging ik er weer vanuit dat dat bij deze 3 repen ook het geval te zijn. Ook dat bleek weer te kloppen.

De lekkerste reep van deze 3 vond ik de Cashew Cookie. Je proeft de cashew erg goed. Deze reep is goed van smaak en totaal niet zoet. Ik vind dit echt een perfect tussendoortje!

De minst lekkere reep van deze 3 vond ik de Bakewell Tart. De smaak viel me erg tegen en was niet echt mijn ding.

Maar ook vond ik Pecan Pie weinig smaak hebben.

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een lekker en gezond tussendoortje? Dan zijn de Nakd repen zeker iets voor jou!  Je proeft aan alles dat het enkel de pure ingrediënten zijn die er in zijn verwerkt. Daarnaast zijn het allemaal echt super zachte repen.

Wat ik zelf jammer vind, is dat alle ‘’crunch’’ repen veel minder crunchy zijn dan ik had verwacht. Ik denk dat een echte crunch in deze repen erg lekker was geweest namelijk!

En gezien de prijzen die ik dus op de site van Nakd heb gezien en bijvoorbeeld op de site van Jumbo, lijkt het mij voordeliger om deze repen gewoon in de normale supermarkt te kopen.

En wat ik dan de lekkerste reep van allemaal vond? Dat is dan toch diegene met de minste soorten ingrediënten, namelijk de Cashew Cookie!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik deze  producten heb gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *