Review: Brood van Bakker Leo

Review: Brood van Bakker Leo

Bakker Leo is een glutenvrije bakker gevestigd in Almelo en Rijssen en is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Zij hebben meerdere glutenvrije broden geproefd en kwamen tot de conclusie dat het glutenvrij brood lekkerder moet kunnen. Daar zijn ze dan ook mee aan de slag gegaan en inmiddels hebben ze een ruim assortiment aan glutenvrije producten. ‘’Het glutenvrije brood van Bakker Leo is simpelweg lekker luchtig, veerkrachtig, voedingsrijk en erg smakelijk om te eten.‘’

Ik heb van Bakker Leo een viertal broden toegestuurd gekregen, twee soorten broodjes en vanille muffins. In deze blog vertel ik wat ik van deze producten vind én mag ik nog iets leuks delen van Bakker Leo!

 

Assortiment
Het assortiment van Bakker Leo bestaat uit:

• Wit brood, € 2,99 – 350 gram, ongeveer 11 porties van 30 gram
• Bruin brood, € 3,49 – 350 gram ongeveer 11 porties van 30 gram
• Meergranen brood, € 3,49 – 350 gram ongeveer 11 porties van 30 gram
• Vruchtenbrood, € 3,99 – 400 gram ongeveer 11 porties van 30 gram
• Witte tijgerbolletjes, € 2,99 – 4 porties van 70 gram
• Afbakbroodjes wit, € 2,99 – 4 porties van 70 gram
• Roomboter cake, € 5,49 – 450 gram
• Chocolade muffin, € 2,99 – 4 stuks van 75 gram
• Vanille muffin, € 2,99 – 4 stuks van 75 gram

Vanaf medio september worden hier nog twee producten aan toegevoegd, namelijk krentenbollen en meerzadenbollen.

Het assortiment van Bakker Leo is te bestellen via internet. Als je woensdag voor 20.00 uur besteld, heb je het vrijdag vers in huis. Je kan het eventueel ook afhalen in een van de drie vestigingen in Almelo of Rijssen.

 

Allergenen
Het brood van Bakker Leo is glutenvrij, maar bevat het ook nog andere allergenen of glutenvrij tarwezetmeel? Dat zal ik jullie hieronder laten zien:

• Wit brood, € 2,99, bevat ei
• Bruin brood, € 3,49, bevat soja en ei
• Meergranen brood, € 3,49, bevat ei
• Vruchtenbrood, € 3,99, bevat ei
• Witte tijgerbolletjes, € 2,99, bevat ei en melk
• Afbakbroodjes wit, € 2,99, bevat ei en melk
• Roomboter cake, € 5,49, bevat ei en melk
• Chocolade muffin, € 2,99, bevat ei en melk
• Vanille muffin, € 2,99, bevat ei en melk

Het hele assortiment is gemaakt in een bedrijf waar ook melk en soja wordt verwerkt en kan dus sporen bevatten van melk en soja. Wat ik zelf echt heel erg fijn vind, is dat geen van de producten glutenvrij tarwezetmeel bevatten, maar echt 100% glutenvrij zijn.

 

Wit brood
Het eerste wat me opviel is dat dit brood qua grootte niet onder doet voor een glutenbevattend brood. Het brood is erg zacht, luchtig en kruimelt niet. Qua smaak doet dit glutenvrij brood ook zeker niet onder voor glutenbevattend brood. Het brood is overigens ook op de perfecte dikte voorgesneden, wat het erg makkelijk maakt om eventueel een aantal sneetjes in te vriezen.

 

Bruin brood
Net als het wit brood, is dit brood qua grootte vergelijkbaar met een glutenbevattend brood. Tevens is dit brood ook erg zacht, luchtig en kruimelt het niet. Qua smaak doet ook dit glutenvrij brood zeker niet onder voor glutenbevattend brood. En ook dit brood is op de perfecte dikte voorgesneden, wat het weer erg makkelijk maakt om eventueel een aantal sneetjes in te vriezen.

Ik had inmiddels twee soorten broden getest en kon niet wachten om de rest te testen, zo enthousiast was ik! Het glutenvrij brood is qua smaak en qua grootte echt goed vergelijkbaar met glutenbevattend brood. Sinds de diagnose coeliakie en de vele soorten glutenvrije broden, had ik niet verwacht om dit ooit te eten, zo vergelijkbaar!

 

Meergranen brood
Ja, ik weet het: ik val in herhaling. Maar ook dit brood doet qua grootte en qua smaak niet onder voor glutenbevattend brood. En ook dit brood is erg zacht, luchtig en kruimelt niet. En ook dit brood is op de perfecte dikte voorgesneden, wat het ook weer erg makkelijk maakt om eventueel een aantal sneetjes in te vriezen.

Ikzelf hou heel erg van meergranen brood. Daarom maakte dit brood mij extra enthousiast. Het brood is namelijk goed belegd met granen en is echt super van smaak. Van de vier broden die ik heb getest, is dit zeker mijn nummer één!

 

Vruchtenbrood
Ook dit brood doet zeker niet onder voor glutenbevattend krentenbrood. En ook dit brood is erg zacht, luchtig en kruimelt niet. En ook dit brood is op de perfecte dikte voorgesneden, wat het ook weer erg makkelijk maakt om eventueel een aantal sneetjes in te vriezen.

Ik vind het heerlijk om zo nu en dan een sneetje krentenbrood te pakken. Dat beleg ik dan graag met een plakje kaas of wat suiker. Krentenbrood is iets wat ik nog niet glutenvrij had geprobeerd en was dus erg benieuwd naar de smaak. Na de broden die ik inmiddels had getest, kon dit eigenlijk niet tegenvallen. Gelukkig viel dit ook zeker niet tegen. Ik durf namelijk met volle overtuiging te zeggen, dat als ik nog een keer zin heb in krentenbrood, ik dat dan bij Bakker Leo zou bestellen!

 

Witte tijgerbolletjes
Deze broodjes zijn heel erg zacht, luchtig en kruimelen niet. Deze broodjes vond ik qua smaak wel iets of wat afwijken van glutenbevattende broodjes, maar nog steeds onwijs lekker! Zo’n zachte verse broodjes als deze heb ik sinds mijn glutenvrije dieet nog niet gehad.

 

Afbakbroodjes wit
Deze afbakbroodjes doen mij denken aan de afbakbroodjes die ik voor het glutenvrije dieet regelmatig in het weekend at. De broodjes kleuren mooi bruin in de oven en krijgen een knapperige korst maar blijven zacht van binnen. Ook deze broodjes doen niet onder voor de glutenbevattende afbakbroodjes.

Van de twee broodjes die ik heb getest vind ik deze broodjes het lekkerste.

 

Vanille muffin
Deze muffins zijn ontzettend lekker, helemaal niet droog en kruimelen nauwelijks! Ze zijn erg lekker om zo te eten, maar ook heel erg lekker met slagroom, chocoladesaus of wat je ook maar lekker vind.

 

Eindoordeel
Het assortiment van Bakker Leo bevat geen glutenvrij tarwezetmeel. Dat is voor mij, en ik denk vele andere, een groot pluspunt. En ondanks het feit dat het geen glutenvrij tarwezetmeel bevat, zijn de broden toch erg zacht en is het qua formaat vergelijkbaar met glutenbevattend brood.

De prijzen zijn erg acceptabel voor hetgeen wat je ervoor terug krijgt. Het enige wat jammer is, is dat je het via het internet moet bestellen en je dus te maken hebt met verzendkosten. Boven de € 35,00 vervallen de verzendkosten, alleen moet je dan wel een flinke bestelling doen. Het voordeel is weer dat de producten van Bakker Leo erg goed in te vriezen zijn. Dus een grote bestelling hoeft niet per se erg te zijn.

Ik kan echt iedereen aanraden om het brood van Bakker Leo eens te proberen, voor degene die dat nog niet gedaan hebben. Ik denk dat je net zo verrast zult zijn als ik!

 

10% korting
In het begin van deze blog verteld ik dat ik iets leuks mocht delen van Bakker Leo. Jullie krijgen namelijk 10% korting op het glutenvrije assortiment van Bakker Leo. Om gebruik te maken van deze korting gebruik je de code ‘’tienprocentkorting’’. Bij het afrekenen staat er een balk: ‘’Heb je een kortingsbon? Klik hier om je code in te vullen’’. Deze kortingscode is geldig tot 14 september.

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de broden en muffins toegestuurd heb gekregen.

3 gedachten over “Review: Brood van Bakker Leo

 1. Ook het brood van bakker Leo geprobeerd, echter een compleet tegengestelde ervaring: droog, kruimelt en valt uit elkaar.
  Daarnaast vind ik het behoorlijk veel geld voor een half broodje.

  1. Ik heb het brood een tijdje terug ook nog een keer besteld. Ik was toen over sommige producten ook wat minder enthousiast als de eerste keer. Dat was best een teleurstelling. Daarna heb ik het zelf ook niet meer besteld.

   Als ik zo op internet de ervaringen van anderen zie dan wisselt het inderdaad heel erg, wie het wel en niet lekker vind.

 2. Hoi Marleen,

  Mijn dochter Vera heeft vorige week het brood van bakker Leo besteld en gekregen.
  Zij vond het heerlijk brood.
  Je 10 % korting was een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *