Review: Brood van Glutenvrije Bakker Eugene

Review: Brood van Glutenvrije Bakker Eugene

Aan het begin van deze maand ben ik samen met mijn vriend, zijn zus en haar vriend, een dagje naar Antwerpen geweest. Ik wist dat er een glutenvrije bakkerij in Antwerpen zat en mocht daar een aantal producten van proberen. Ik heb mijn lunch deze dag dus gehaald bij deze glutenvrije bakker en de andere namen hun lunch van thuis mee, zodat we met z’n alle gezellig konden lunchen in het park.

Glutenvrije Bakkerije Eugene zit in Antwerpen, op de Volkstraat. Deze bakkerij is 100% glutenvrij. De bakker heeft zelf ook coeliakie en weet daarom precies wat belangrijk is en waar op gelet moet worden. Bij deze bakkerij is overigens ook heel erg veel mogelijk. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op aanvraag zaadjes toevoegen van sesam-, zonnebloem- en lijnzaad, extra voedingsvezels toevoegen of melk vervangen door soya- of easy melk.

Ik mocht twee soorten broodjes testen en 4 soorten koffiekoeken. Ik lunchte met de twee soorten broodjes. Van thuis uit hadden we een bakje kipkerrie-salade meegenomen, zodat ik de broodjes ook kon beleggen. Het viel me op dat beide broodjes echt ontzettend zacht waren. Als ik de broodjes indrukt veerde ze mooi terug. Ook toen ik ze doorsneed viel het me op, dat de broodjes echt zacht en luchtig waren. Het leuke nog van alles vond ik dat ik tegen mijn vriend zei: ”Vroeger at ik wel eens kaiserbroodjes, maar dan zonder beleg. Gewoon omdat die broodjes zelf zo lekker zijn, dat er geen beleg nodig is. Ik heb dat gevoel bij deze broodjes ook!”. Daarom heb ik beide broodjes voor de helft gegeten met kipkerrie-salade en de andere helft zonder beleg.

Ook kreeg ik dus 4 koffiekoeken mee om te testen. Nu hadden we deze dag redelijk laat geluncht en hadden we voor ‘s avonds gereserveerd in een restaurant. Ik wilde eigenlijk dus niet al te veel meer pakken voor het avondeten, maar ik kon het toch echt niet laten om ook alvast een koffiekoek te testen! Ssssstt…. het waren er uiteindelijk twee!

Over de koffiekoeken ben ik ook heel erg enthousiast. Het deeg was goed van smaak en structuur. De chocolade en de rozijnen deden het ook erg goed. En maakte het totaalplaatje dan ook compleet!

De foto’s zijn misschien niet de beste foto’s, maar ik heb ze allemaal onderweg genomen. Op de linkerfoto zie je alle vier de koffiekoeken in het doosje. Op de rechterfoto is het bovenste koekje al opgesnoept!

Mocht je binnenkort in Antwerpen zijn, dan is deze bakkerij echt zeker een aanrader!

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de broodjes en koffiekoeken gratis op heb mogen halen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *