Review: Vers brood van Albert Heijn

Review: Vers brood van Albert Heijn

Iedereen weet het inmiddels: de Albert Heijn heeft vanaf maandag 4 september vers brood van het huismerk Vrij van Gluten in de schappen liggen. Ik mocht bij mijn eigen Albert Heijn een aantal broden gaan halen om te testen. Ik was erg benieuwd, want ik had inmiddels al diverse verhalen gehoord, zowel positieve als negatieve dingen. Mijn verwachtingen waren daarom dus ook niet heel hoog, maar ik moet zeggen dat het me toch mee is gevallen! Ja, er zijn nog een aantal verbeterpuntjes mogelijk in deze blog deel ik met jullie waarom ik dat vind.

 

Naar de winkel

Op vrijdag 9 september ben ik naar de Albert Heijn in Bergeijk gegaan. Ik wist vooraf niet precies wat en hoeveel ik mee zou krijgen, dus dat was even afwachten. Eenmaal daar werd ik erg vriendelijk ontvangen. Deze Albert Heijn heeft normaal gesproken twee soorten verse glutenvrije broden in het assortiment liggen, namelijk: licht meerzaden en bruin.

Op het moment dat ik er was lagen er nog twee licht meerzaden broden. Het bruin brood was of al helemaal op, of niet goed geleverd, dat weet ik niet. We besloten samen dat ik nu alvast één licht meerzaden brood mee naar huis zou nemen en in of na het weekend het andere brood op zou komen halen.

Maandag zat ik al bijna in de auto op weg naar de Albert Heijn, tot ik bedacht dat het misschien verstandig was om van te voren even te bellen of het bruin brood deze keer wel op voorraad was. Helaas kreeg ik te horen dat er iets mis was gegaan met de levering. Het was dus maar goed dat ik er niet al naartoe was gereden, want anders was dat dus voor niets geweest.

Vandaag wou ik het nog eens proberen. Toen ik vanochtend opbelde met dezelfde vraag kreeg ik gelukkig het antwoord dat er inderdaad glutenvrij brood geleverd was. Ze zouden een bruin brood voor me achter houden, zodat ik die in de ochtend op zou kunnen komen halen. Eenmaal bij de Albert Heijn sprak ik een medewerker over de levering van de broden. Het was inderdaad ook bij hun bekend dat de levering van de verse broden nog niet optimaal verloopt. Dat is niet alleen bij deze vestiging, maar ook bij andere vestigingen.

 

Het assortiment

Het nieuwe assortiment bestaat uit 6 producten, te weten:

  • AH Vrij van Gluten bruin – 375 gram – € 2,99
  • AH Vrij van Gluten licht meerzaden – 375 gram – € 2,99
  • AH Vrij van Gluten donker meerzaden – 375 gram – € 2,99
  • AH Vrij van Gluten bruine meerzaden bollen – 4 stuks – € 1,99
  • AH Vrij van Gluten rozijnenbrood – 200 gram – € 1,99
  • AH Vrij van Gluten cake – 250 gram – € 3,49

Het is echter niet zo, dat iedere vestiging van Albert Heijn al deze 6 producten in te schappen heeft liggen. De Albert Heijn in Bergeijk heeft bijvoorbeeld alleen maar licht meerzaden en bruin.

 

Allergenen

Helaas staat op de site van de Albert Heijn de productinformatie nog niet bij het nieuwe assortiment. Volgens mij was het nieuwe assortiment zowel glutenvrij, lactosevrij en melkvrij, maar bevat het wel allemaal ei. Helemaal zeker weten doe ik het dus niet. Dus controleer zelf de verpakkingen nog even goed na!

 

Licht meerzaden

De eerste 5 à 6 sneden heb ik goed en heel uit de verpakking kunnen krijgen. De sneden daarna waren echter een ramp. Ze zaten helemaal aan elkaar vast geplakt en daar was in geen enkele mogelijkheid iets tegen te doen. Ik besloot daarom om de hele sneden per 2 in te vriezen en het kapotte brood meteen te testen en op te eten.

De smaak van het brood is goed en het brood is goed gevuld, wat ik zelf erg belangrijk vind.

Wat bij dit brood echt een groot minpunt is, is dat niet alle sneden goed los te krijgen zijn. Waardoor het brood ook lastig te beleggen is, omdat het allemaal kleine ‘’kruimeltjes’’ zijn. De grotere sneden brood zijn ook lastig te besmeren met bijvoorbeeld jam, pindakaas, pasta of stroop. Omdat het brood zo makkelijk scheurt, maak je het met het besmeren ook erg makkelijk verder kapot.

Het brood heeft de diepvries test goed doorstaan! Het brood proefde nog hetzelfde als toen het vers was. Ik had het brood besmeert met een jamlaagje. Toen ik mijn boterham oppakte om in mijn mond te stoppen, scheurde het brood. Het leek net alsof het brood te zwaar belegd was om zo even op te pakken. Dit maakt het lastiger om dit brood in je broodtrommel ergens mee naartoe te nemen. Dat is nog wel een ander minpuntje aan dit brood.

 

Bruin

Op de verpakking staat dat er circa 11 sneetjes in zouden zitten. Ik heb ze geteld en het waren er tien. Nu is circa 11 natuurlijk niet precies 11, maar dit is toch wel een kleine tegenvaller.

Het brood zat niet netjes in de zak, maar een beetje verfrommeld. Als ik dit brood zelf in de winkel zou moeten kopen, had ik hem denk ik laten liggen, omdat het er zo niet uitnodigend uit ziet.

 

 

Bij dit brood kreeg ik de eerste 5 à 6 sneden ook weer goed en heel uit de verpakking. Daarna gingen er 2 sneden wat lastiger. Maar zo voorzichtig als ik deed, lukte het vrij aardig. De sneden daarna gingen ook weer goed en heel uit de verpakking. Bij dit brood ging het dus al een stuk beter dan bij de licht meerzaden. Ik heb dit brood wel een halve week later in de winkel opgehaald. Wellicht dat de Albert Heijn al verbeteringen heeft doorgevoerd in het productieproces.

Ook een gedeelte van dit brood heb ik meteen per 2 ingevroren.

Ik vind dit brood net iets aan de droge kant, maar de smaak is wel goed!

 

Pluspunten

  • Het brood wordt gemaakt in een 100% glutenvrije bakkerij.
  • Het brood is goed verpakt in extra dik plastic en voorzien van een dubbele sluiting. De verpakking wordt namelijk gesloten met een witte sluitclip, maar is ook extra geseald.
  • Het brood is goed in te vriezen.
  • Het brood is goed van smaak.

 

Verbeterpunten

  • Niet iedere vestiging van de Albert Heijn heeft het hele verse assortiment in de schappen liggen.
  • De dagverse levering verloopt op dit moment nog niet goed.
  • De prijs/kwaliteit verhouding vind ik op dit moment nog aan de hoge kant. Maar zodra het brood is verbeterd (het licht meerzaden minder uit elkaar zou vallen en het bruin iets minder droog zou zijn), is dit ook geen issue meer.
  • Het viel me op dat er gaatjes in de verpakking zitten. Weliswaar boven de sluitclip en waar de verpakking geseald is. Maar ik vraag mezelf af of de verpakking hierdoor niet sneller kan scheuren en het dus wel kans op kruisbesmetting heeft.
  • Op de site van de Albert Heijn staat op dit moment nog niet de productinformatie / allergeneninformatie.

 

Heb jij het verse brood van de Albert Heijn al getest? Ik ben erg nieuwsgierig naar jouw ervaringen en zou het leuk vinden als je die hieronder met ons deelt!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de broden heb gekregen.


18 gedachten over “Review: Vers brood van Albert Heijn

  1. Had hoge verwachtingen van dit brood, helaas na het kopen van(elk soort 1 brood) deze broden ben ik teleurgesteld. Brood valt inderdaad uit elkaar, moeilijk te smeren, laatste sneetjes aan elkaar geplakt ect. Was tot juni jl fan van Genius, echter hadden zij de samenstelling veranderd waardoor de kwaliteit mi minder geworden was.
    Andere merken zoals Schar, Conzensa, Damhert,Jam ook geprobeerd maar dit alleen te eten als het geroosterd is. Zelf bakken ben ik na 8 jaar mee gestopt want voor 2 personen blijf je bakken, en ik had er de pest in ondanks goed broodbakmachine.

    1. Klopt wat je zegt!

      Het brood van Schar vind ik zelf best prima te eten en Yam heb ik zelf nog niet geprobeerd, alleen de broodjes. Die staat nog op het lijstje om te testen.

      Met zijn tweeën kun je inderdaad aan het bakken blijven, helemaal als je beide in de ochtend en in de middag brood eet.

      Heb je het verse brood van Consenza of van Bakker Leo al ooit geprobeerd? Of Happy Bakers?

    2. Heb inderdaad gelezen bij jou over het brood van Bakker Leo, ik heb nu voor 17,50€ een proefpakket besteld wat vrijdag binnenkomt. Zal mijn ervaring daarna delen. Wel ben ik erg tevreden over de kaiserbroodjes van Schar uit de vriezer, en ook de afbak Ciabatta, stokbrood ect. van hun zijn erg lekker. Happy bakkers ken ik niet, zal eens kijken.

  2. Marleen, mijn complimenten voor jouw objectieve beoordeling van dit brood! Onze (gezins)mening: de smaak van dit brood valt tegen (er zit zo’n typisch gv natte zandsmaak aan) en de structuur is absoluut onvoldoende. Zoals je zelf constateert: het is niet goed te besmeren, het valt uit elkaar en eenmaal bevroren plakt het blijvend aan elkaar. Ik begrijp niet dat AH dit niet beter test alvorens ze klanten dupeert door Genius uit de schappen te halen (ze weten best dat klanten dit nergens anders kunnen kopen). Daarbij komt dat dit al de tweede keer is dat AH een mislukt gv brood introduceert (aantal jaar geleden ook al). Een hele koude douche voor AH!

    1. Dankjewel, fijn om te horen – dat is immers ook de bedoeling.

      Ik denk inderdaad dat de Albert Heijn dit assortiment te vroeg in de winkels heeft gelegd. Ik denk dat ze hier beter een paar maanden mee hadden kunnen wachten en nog volop aandacht kunnen en moeten besteden aan het productieproces.

      De ervaringen zijn ook zo ontzettend wisselend. En dat is op zich ook logisch, want het ene bruine brood bijvoorbeeld is het andere bruine brood niet. Waar het een kruimelt en van ellende uit elkaar valt, blijft het andere brood wel heel. Dat vind ik nog het meest gekke van allemaal. Hoe kan het dat er zoveel verschil zit in kwaliteit van hetzelfde soort brood.

      Het is inderdaad jammer dat Genius overal meteen uit de schappen is gehaald.

      Ik verwacht echter wel dat Albert Heijn het assortiment zal gaan verbeteren. Helemaal na alle negatieve berichten de laatste tijd. We zijn immers ook beter van hun gewend met hun Vrij van Gluten assortiment!

  3. ik heb dit brood gehad van iemand 1 meerzaden 1 krente en 1 cake. ik vond de broden droog stug en echt rare smaak hebben. de cake vinden wij wel lekker. ik eet gewoon weer mijn brood van bakker leo uit almelo dat smaakt beter helaas

        1. Allergento heb ik inderdaad nog niet geproefd Rein. Ik zet hem op mijn lijstje bij! Nu ben ik namelijk wel heel nieuwsgierig geworden! 🙂

  4. Ik heb zondag een bruin gekocht. Toen ik maandag de verpakking opende kwam er een onaangename lucht uit de zak, ik heb 3 sneden mee naar mijn werk genomen in een broodtrommel. Eenmaal rond lunch waren ze al los van hun korst en het smeren met chocolade pasta was fataal. De eerste hap viel nog mee, tot het opeens wel zand leek. Ook de smerige lucht was helaas niet verdwenen. Ik heb met moeite een boterham opgegeten, de rest heb ik weggegooid, gelukkig heb ik altijd nog een pak luchtige crackers van ah vrij van in mijn bureau la. Ik heb ah gemaild maar tot nu toe geen antwoord gehad.
    In mijn verpakking zaten 9 sneden en een korstje, maar dat gooi ik altijd weg.

    Genius had altijd 12 sneden, en overleefd de weg naar mijn werk en het mes met chocoladepasta.
    Dit brood is smerig en duur. Ik zal het niet meer kopen

    1. Vervelend zeg! Mijn licht meerzaden brood was juist amper te besmeren met jam of pasta, terwijl het bruin brood weer wel goed te besmeren was. Het is inmiddels gebleken dat de kwaliteit van het ene bruin brood, helaas niet de kwaliteit is van het andere brood. Er zit zoveel verschil in kwaliteit bij ieder brood. En dat is iets wat eigenlijk niet zou moeten. Ieder bruin brood wat je koopt, zou hetzelfde moeten zijn.

      Dat wordt voor jou dan dus helaas op zoek naar een ander brood?

      1. Ik moet inderdaad opzoek naar iets anders, al hoop ik echt dat genius terug komt, want ik weet niet waar ik zoeken moet. Yam lust ik niet en ik hou niet van online heel veel tegelijk moeten bestellen

        1. Is zelf bakken misschien een optie? Of ken je meer mensen uit je omgeving waarmee je samen een bestelling online kan plaatsen, zodat je niet zo veel in één keer hebt?

          Heb je het brood van Schar al ooit geprobeerd? Dat ligt hier ook gewoon in de supermarkt. Net als Yam, alleen dat vind je dan niet lekker.

  5. We hebben meerdere broden en broodjes geprobeerd met het zelfde resultaat: sneedjes zijn praktisch niet heel uit de verpakking te halen en vallen direct uit elkaar. Broodjes zijn droog en lijken al enkel dagen oud te zijn, ondanks dat het o die dag zelf lijkt gebakken. Er zijn heel wat betere producten op de markt die deze problemen niet kennen, waarbij de smaak van het AH brood ook niet bijzonder is. Voor een winkel zoals AH die kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, is het onbegrijpelijk dat zoiets op de markt wordt gebracht.

    1. Wat ik denk is dat Albert Heijn iets te vroeg is begonnen met het verkopen van dit assortiment. Ik denk dat als zij hier een paar maanden later mee waren begonnen en nog wat extra aandacht aan het productieproces hadden gegeven, zij een betere start hadden gemaakt! Want inderdaad als er gekeken wordt naar de rest van de lijn van Vrij van Gluten, dan kunnen we daar dik tevreden mee zijn! 🙂

  6. Ik heb vorige week het bruine brood gehaald. Smakt prima met een beetje een rare reuk en nasmaak maar zeker de moeite waard.
    Gisteren het donker meerzaden gehaald. Valt helemaal uit elkaar, net wat je zegt de eerste paar plakjes gaat maar dan wordt het hommeles.
    Jammer want dat donkere brood verdient mijn voorkeur qua reuk en smaak. Hoop echt dat het nog verbeterd wordt

    1. Dat moet haast wel. Het assortiment ligt nu anderhalve week in de schappen en er zijn al zo veel reacties op het assortiment geweest, zowel negatieve als positieve. Nu blijkt ook wel dat er heel veel verschil zit in bijvoorbeeld het ene bruine brood en het andere bruine brood. Waar bij mij zo goed als ieder sneetje heel uit de verpakking is gekomen, is dat niet bij iedereen het geval. De kwaliteit van het assortiment is helaas niet consistent. En ik denk dat Albert Heijn daar echt nog wel wat aan zal gaan doen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *