Review: Vers brood van Consenza

Review: Vers brood van Consenza

Consenza heeft een nieuw brood assortiment, namelijk: vers brood. Mij is gevraagd of ik kennis wilde maken met dit verse brood. Op die vraag kan ik natuurlijk geen nee zeggen! Ik wil mijn mening over dit verse brood dan ook graag met jullie delen.

 

Nieuw assortiment

Het nieuwe verse brood assortiment bestaat uit:

 • Baguette wit, € 0,99
 • Baguette maanzaad, € 0,99
 • Baguette meerzaden, € 0,99
 • Stokbrood wit, € 1,99
 • Wit vloerbrood, € 3,79
 • Meerzaden vloerbrood, € 3,79
 • Haver vloerbrood, € 3,79

Het brood is vanaf nu verkrijgbaar via Glutenvrijewebshop.nl en in een aantal reformwinkels en bakkerijen.

 

Allergenen

Voor mij zelf is het erg belangrijk dat een product zowel glutenvrij als lactosevrij is. Het liefste eet ik ook geen glutenvrij tarwezetmeel. Vandaar dat ik het ook belangrijk vind om even te kijken naar de allergenen van het nieuwe verse brood assortiment:

 • Baguette wit: allergenen vrij
 • Baguette maanzaad: allergenenvrij
 • Baguette meerzaden: bevat sesamzaad
 • Stokbrood wit: bevat soja eiwit
 • Wit vloerbrood: bevat soja eiwit
 • Meerzaden vloerbrood: bevat soja eiwit en sesamzaad
 • Haver vloerbrood: bevat soja eiwit

De broden zijn allemaal vervaardigd in een omgeving waar met ei, soja, melk, noten, lupine en sesam wordt gewerkt.

 

Baguette meerzaden

Deze baguette is goed bedekt met zaden, dit is iets wat ik zelf erg lekker en fijn vind. Als ik een ‘’baguette meerzaden’’ eet, wil ik ook wel de zaden goed kunnen proeven. Dat was hier dus zeker het geval!

Op de verpakking stond vermeld dat deze baguette nog afgebakken kon worden, maar dat vond ik zonde. Ik heb namelijk vers brood gekregen om te testen, dan wil ik het ook graag vers en niet afgebakken testen.

Deze baguette is erg zacht en kruimelde nauwelijks bij het snijden.

 

Stokbrood wit

Op de verpakking stond vermeld dat dit stokbrood nog afgebakken kon worden, maar dat vond ik zonde. Ik heb namelijk vers brood gekregen om te testen, dan wil ik het ook graag vers en niet afgebakken testen.

Uiteindelijk kwam ik er achter dat dit stokbrood misschien toch lekkerder was als ik hem af zou bakken. En besloot dus om dit te doen. Dit brood vind ik afgebakken lekkerder dan niet afgebakken.

Dit stokbrood is erg zacht en kruimelde nauwelijks bij het snijden.

 

Haver vloerbrood

Dit vloerbrood is goed bedekt met haver, dit is iets wat ik zelf erg lekker en fijn vind. Als ik een ‘’haver vloerbrood’’ eet, wil ik ook wel de haver goed kunnen proeven. Dat was hier dus zeker het geval!

Op de verpakking stond vermeld dat dit stokbrood nog afgebakken kon worden, maar dat vond ik zonde. Ik heb namelijk vers brood gekregen om te testen, dan wil ik het ook graag vers en niet afgebakken testen.

Wat mij opviel is dat het brood hoger is dan normaal. Je eet dus echt een goede snee, in plaats van een kleine snee zoals bij ander glutenvrij brood. Dit vind ik echt het grootste pluspunt van dit brood, helemaal omdat dit brood géén glutenvrij tarwezetmeel bevat.

Dit vloerbrood is erg zacht en kruimelde nauwelijks bij het snijden.

 

Eindoordeel

Het verse brood assortiment van Consenza bevat geen glutenvrij tarwezetmeel. Dat is voor mij, en ik denk vele andere, een groot pluspunt. En ondanks het feit dat het geen glutenvrij tarwezetmeel bevat, zijn de broden toch erg zacht en groter van formaat dan ik gewend ben van glutenvrij brood.

De prijs van de broden is erg acceptabel voor hetgeen wat je ervoor terug krijgt. Het enige wat jammer is, is dat dit brood nog niet overal te verkrijgen is. Hopelijk worden de verkooppunten snel uitgebreid, want ik ben erg enthousiast over het verse brood assortiment van Consenza.

Ik eet pas vanaf oktober glutenvrij en heb dus nog vers in het geheugen zitten hoe glutenbevattend brood smaakt. Nu moet ik eerlijk zijn en zeggen dat ik bij het stokbrood wel degelijk verschil merkte tussen dit stokbrood of een glutenbevattend stokbrood. Maar dit verschil is een heel stuk kleiner bij zowel de baguette als bij het vloerbrood. Daar proefde ik zelfs nauwelijks verschil.

Kortom: Ik ben om!

 

Deze blog is een gesponsord bericht, waarbij ik de broden toegestuurd heb gekregen.

Eén gedachte over “Review: Vers brood van Consenza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *