Rikkies ijstaart #decemberglutenvrij

Rikkies ijstaart #decemberglutenvrij

Wil je met zo weinig mogelijk ingrediënten een lekkere ijstaart op tafel zetten met de kerstdagen? Wellicht dat deze Rikkies ijstaart dan iets voor jou is! Met maar liefst 4 ingrediënten kun je deze erg lekkere en goed vullende ijstaart maken!

 

Ingrediënten

  • 40 rikkies
  • 960 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 1 blik gecondenseerde melk

 

Werkwijze

  • Leg 25 rikkies op de bodem van een grote ronde schaal.
  • Splits bij de overgebleven 15 rikkies de vulling van de cookies.
  • Doe de cookies in een zak en crunch ze helemaal fijn.
  • Smelt de vulling in ongeveer 30 seconden in de magnetron.
  • Doe 960 milliliter slagroom in een kom, voeg 1 theelepel vanille aroma toe en mix dit stijf.
  • Voeg vervolgens de gesmolten vulling, gecrunchte cookies en 1 blik gecondenseerde melk toe. En spatel dit alles goed door totdat het één geheel is.
  • Doe vervolgens het mengsel in de schaal, waarvan de bodem bedekt is met rikkies.
  • Zet de schaal één nachtje in de vriezer.
  • Eet smakelijk!

 

#decemberglutenvrij

In december zet ik mezelf, samen met 7 anderen, in voor een glutenvrije feestmaand. De thema’s die bij #decemberglutenvrij aan bod kom dit jaar zijn: sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Er worden persoonlijke verhalen verteld, recepten gedeeld, praktische tips gegeven en nog veel meer.

Vandaag schrijven Fabienne van Glutenvrijinutrecht.nl en Mirjam van Ikbenglutenvrij.nl ook over een glutenvrije kerst.

Vorige week waren dat Koosje van Koosglutenloos.nl, Ilona van Metzondergluten.com en Lisanne van Glutenvrijedietist.nl.

2 gedachten over “Rikkies ijstaart #decemberglutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *