Terugblik 2017

Terugblik 2017

Het is inmiddels even geleden dat ik een blog geplaatst heb. Mijn laatste blog plaatste ik namelijk een week geleden, op 28 december. Daarna ben ik samen met mijn vriend een paar dagen naar Berlijn gegaan om daar oud en nieuw te vieren. Hoe dat is geweest, lees je volgende week op mijn blog.

 

Vandaag wil ik graag nog even stil staan bij 2017. 2017 is namelijk, ondanks dat ik nog niet volledig hersteld was in het begin, toch een erg mooi jaar geweest. Ik heb samen met mijn vriend een huis gekocht in maart. Ook ben ik samen met mijn vriend ik diverse weekendjes weg en op vakantie geweest. Van een tweetal heb ik overigens ook een review gelezen, die vind je hieronder terug:

 

Verder heb ik Glutenvrije Super Eindhoven geholpen met het organiseren van een ‘’glutenvrije cupcake cup’’ voor de Coeliakiemaand in mei. Daarnaast heb ik een glutenvrije lunch bij mij thuis georganiseerd in september. Ook heb ik het laatste weekend van september geholpen bij het kamp van NCV Zuid Holland dat georganiseerd werd in Eersel. Tevens heb ik ook nog een lezing gegeven op de NCV regiomiddag van Limburg.

 

En het is je vast niet ontgaan: in december 2017 bestond Smaakvol Glutenvrij één jaar! Samen met Glutenvrije Webshop heb ik een win-actie georganiseerd om dit te vieren.

 

Ik wil in deze blog ook graag terug kijken naar de 10 best gelezen blogs van 2017:

 

  1. Jumbo huismerk – Glutenvrij

In 2017 ben ik begonnen met een serie over de glutenvrije producten van huismerken, zoals bijvoorbeeld van Jumbo, Plus en Albert Heijn. Deze serie is nog niet afgelopen, want de blogs over Albert Heijn, Action, Ikea, Xenos, Hema en Kruidvat volgen nog!

 

  1. Review: Vers brood van Albert Heijn & Review: Brood van Bakker Leo

De tweede plek is een gedeelde plek. Het leuke vind ik dat beide blogs om een review van brood gaat, namelijk dat van Albert Heijn & Bakker Leo. En wat daar dan weer leuk aan is, is dat de ene écht een TOP was en de andere écht een FLOP.

 

  1. Delicieux – Lidl

Rond de kerstdagen schreef ik een blog over de glutenvrije producten Delicieux, een lijn van de Lidl. Hiermee liet ik zien dat lekker glutenvrij eten rond de kerstdagen niet duur hoeft te zijn.

 

  1. Nieuw recept: Biscuitbodem

Ik heb in 2017 aardig wat taarten gemaakt. Bij veel van deze taarten heb ik dit recept voor een biscuitbodem gebruikt. Met dit recept kun je echt allerlei taarten maken: fondanttaarten, slagroomtaarten, regenboogtaarten – echt alles kan.

 

  1. Plus huismerk – Glutenvrij

Deze blog is uit dezelfde serie als de blog die op nummer één staat.

 

  1. #Decemberglutenvrij

In december hebben verschillende bloggers zich ingezet voor #decemberglutenvrij. Van 1 december tot en met 24 december verscheen er iedere dag één blog online van één van de bloggers. De onderwerpen van deze blog hadden allemaal het thema ‘’december’’.

 

 

 

  1. Sinterklaaslekkernijen

Ik weet nog goed dat ik mijn eerste glutenvrije sinterklaas goed ziek ben geweest door een kruisbesmetting door het snoepgoed. In deze blog verzamelde ik daarom verschillende glutenvrije sinterklaaslekkernijen die gewoon in de supermarkt te koop zijn, om kruisbesmetting te kunnen voorkomen!

 

  1. Belastingdienst

Ik ben assistent accountant van beroep. Ik vind het daarom erg leuk om met cijfers te werken en verzorg met enige regelmaat ook aangiftes voor het werk. Het glutenvrije dieet is niet bepaald goedkoop, maar gelukkig kunnen we er wel wat voor terug krijgen van de Belastingdienst. Om hier ook daadwerkelijk geld  voor terug te krijgen zijn er wel bepaalde voorwaarden, zo heb je bijvoorbeeld te maken met drempelbedragen. Hoe dit allemaal precies in zijn werking gaat heb ik uitgelegd in deze blog. Daarbij heb ik ook gebruik gemaakt van 2 voorbeelden.

 

  1. Nieuwe tip: Kosten glutenvrij dieet (1)

Toen ik een half jaar het glutenvrije dieet volgde heb ik eens opgezocht hoeveel het glutenvrije dieet mij nou uiteindelijk gekost heeft. In deze blog geef ik een kijkje in mijn administratie betreffende de glutenvrije kosten.

Nog een half jaar later heb ik deze blog nog eens geschreven, toen at ik dus één jaar glutenvrij. Als ik deze 2 blogs bij elkaar op zou tellen, zou hij eigenlijk op nummer 3 staan!

 

  1. Nieuw recept: Chocolade lava cakejes

Deze chocolade lava cakejes maakte ik in februari. Ik weet niet waarom, maar ik had ineens zin in deze cakejes!

 

 

 

Iets wat het overigens ook erg goed doet, zijn de glutenvrije aanbiedingen die ik verzamel per week. Dit doe ik meestal voor de Plus, Albert Heijn, Jumbo, G&W, Glutenvrijemarkt.com en zo nu en dan ook voor Lidl en Aldi. Vanaf 2018 zullen er ook de glutenvrije aanbiedingen van Glutenvrijewebshop.nl bij komen te staan!

 

Ik wens jullie allen een erg gezond, gelukkig en glutenvrij 2018 toe!

2 gedachten over “Terugblik 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *