Terugblik coeliakiemaand 2017

Terugblik coeliakiemaand 2017

Ik ben één van de vele bloggers die zich in de maand mei heeft ingezet voor de coeliakiemaand. In dit bericht een kleine terugblik op deze maand vanuit mijn kant.

Op maandag 1 mei heb ik een Facebook bericht geplaatst, waarin kort werd samengevat wat coeliakie is en waarom het bekender moet worden.  Dit bericht heeft ruim 6.000 mensen bereikt, waar ik erg blij mee ben! Hopelijk hebben ze allemaal een kijkje genomen op mijn blog en de site van de coeliakiemaand, om meer te weten te komen over coeliakie.

Tevens heb ik voor de coeliakiemaand een feestelijk driegangen menu samengesteld. Drie vrijdagen op een rij heb ik een gang online gezet. Het menu bestond uit: bruschetta met tomaat, fettucini met zalm en spinazie en een trio van chocolade (chocoladetruffels, brownie met frambozen en chocolademousse). Deze recepten zijn te vinden op mijn blog tussen de andere recepten.

Op zondag 21 mei heb ik meegeholpen bij de Glutenvrije Cupcake Cup die gehouden werd bij Glutenvrije Super Eindhoven. Het was een erg geslaagde en vooral creatieve dag, met ontzettend mooi weer. En ik kan je verzekeren: wat hebben we genoten met zijn allen! Elze van de Glutenvrije Super Eindhoven schreef een uitgebreide blog over dit evenement. Bekijk haar blog hier.

Na de glutenvrije lunch in Baarn op zaterdag 27 mei, was er een afterparty voor de bloggers van de coeliakiemaand. Ik ben daar natuurlijk ook even heen gegaan. Ik vond het erg leuk om de andere bloggers persoonlijk te leren kennen, maar ook om de verhalen te horen van de georganiseerde evenementen. En wat is Hoeve Ravenstein een fantastische locatie zeg!

Ik heb flyers toegestuurd gekregen van de coeliakiemaand. Deze flyers heb ik uitgedeeld aan familie, vrienden, collega’s, buren en bekenden. Maar ook heb ik de flyers bij Gezondheidscentrum Dolium in Eersel gelegd, bij de apotheek en de diëtiste. Het leuke is dat er meteen werd gevraagd of iemand zo’n flyer mocht hebben, toen ze zag dat het over coeliakie ging.

 

Op de site van de coeliakiemaand waren verschillende kleurplaten en een kleur-/voorleesboekje te downloaden. Ik heb deze kleurplaten en het boekje aan mijn nichtjes en mijn neefjes gegeven, met de tekst: ‘’Tante Leen houdt ook van pannenkoeken, net als Sammie!’’. Ze hebben hun creativiteit flink losgelaten!

Ik vond het een erg leuke en geslaagde maand, waarin alle bloggers zich echt fantastisch hebben ingezet om coeliakie bekender te maken! Hopelijk blijft het steeds makkelijker worden om lekkere glutenvrije producten te kopen in de supermarkt, of om lekker onbezorgd uit eten te gaan in een restaurant.

Wie weet: tot volgend jaar?! 🙂

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *