Terugblik glutenvrije lunch

Terugblik glutenvrije lunch

Een tijdje terug kon je via mijn Facebook-pagina laten weten of je graag aanwezig wilde zijn bij een glutenvrije lunch bij mij thuis. Uit alle reacties heb ik uiteindelijk 6 personen gekozen die mochten komen. Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de glutenvrije lunch bij mij thuis! In deze blog wil ik graag vertellen hoe het is geweest en wat we allemaal hebben gegeten.

 

Voorbereidingen

Bij het uitnodigen van de mensen heb ik iedereen gevraagd of er, naast het glutenvrije dieet, nog meer allergenen waren, waar ik rekening mee diende te houden. In dit geval was dat voor niemand nodig en was het dus echt alleen een glutenvrije lunch. En kon ik gaan beginnen met het samenstellen van het menu. Al vrij snel was het voor mij duidelijk dat ik een aantal dingen sowieso wilde gaan maken, namelijk: brownie met frambozen, bruschetta met tomaat, wraps met zalm en wraps met kip.

Ik besloot om aan Glutenvrijemarkt.com te vragen of ze misschien een gedeelte van de lunch wilde sponsoren. Dit wilde ze gelukkig erg graag en stuurde mij een pakket met producten thuis. In dit pakket zaten de spullen om de brownie, bruschetta en de wraps te maken en de rest was een grote verrassing voor mij!

 

Sponsoring

De lunch is dus gedeeltelijk gesponsord door de Glutenvrijemarkt.com. Ik kreeg een flink pakket thuis gestuurd. Aan de hand van dit pakket ben ik de rest van het menu samen gaan stellen. Er zat echt van alles in: 2 soorten pasta’s, 5 soorten granola, 4 soorten koekjes, 1  soort broodmix, 1 soort bakbananenmeel en 1 soort veggie burger mix.

Met dit pakket kon ik zo ontzettend veel lekkere dingen maken, dat het lastig was om te moeten kiezen. Maar uiteindelijk is het me toch gelukt!

 

De dag ervoor

Ik had inmiddels het menu samengesteld en op basis daarvan een boodschappenlijstje (of zeg gerust lijst) gemaakt. Ik ben op vrijdag de rest van de boodschappen gaan doen bij de Lidl en de Jumbo. Ik wist dat als ik het niet zou redden om alles op de dag zelf te maken, dus besloot ik om de dag ervoor vast de 2 soepjes te maken en de brownie met frambozen.

Ook zette ik de avond van te voren alvast van alles klaar op tafel, zodat ik dat de volgende dag alleen nog maar van tafel hoefde te pakken en niet meer bij elkaar hoefde te zoeken.

 

De dag zelf

Ik wist dat ik het nog aardig druk zou gaan krijgen en dus liep de wekker om 08.00 uur af. De oven heeft deze ochtend continue gedraaid. Het ene ding werd afgebakken na het andere. En de tijd die vloog voorbij. Gelukkig zou mijn zus ook aanschuiven bij de lunch en heeft zij mij nog even geholpen met voorbereiden.

Om 12.30 uur was iedereen uitgenodigd. Het verbaasde me eerlijk gezegd dat er mensen uit Leiden en Utrecht naar Eersel zijn gekomen voor deze glutenvrije lunch, dat vond ik echt super! Ik heette iedereen van harte welkom en zijn eigenlijk vrijwel meteen begonnen met een soepje. Ik had 2 soorten soep gemaakt, namelijk broccolisoep en champignonsoep.

Al gauw maakte we een rondje met ieders achtergrond. Waar kwam hij/zij vandaan en wat is de reden van het glutenvrije dieet. Ik vond het erg leuk om dit van iedereen te horen. Je herkent zoveel dingen uit ieders verhaal en dat is erg fijn! Dit is dan toch een soort van bevestiging dat dit ene klachtje er toch wel echt bij hoort of dat je niet de enige bent bij wie herstel zo lang uit is gebleven.

Na de soep zette ik de volgende dingen op tafel: wraps met zalm, wraps met kip, zachte broodjes, bananenbrood, normaal brood, bruschetta met tomaat, pastasalade, ei muffins, warme kip met groenten, brownie met frambozen, granola, koekjes en wat zoet beleg en wat vlees beleg.

Tijdens het eten deelde we onze meningen over wat er op tafel stond. Gelukkig viel eigenlijk alles wel goed in de smaak. Zo ook het bananenbrood die ik had gemaakt met de bakbananenmeel van Femkes Foodies, die ik toegestuurd had gekregen. Op de site van dit merk staan talloze recepten om te maken met dit meel. Ik koos voor dit recept.

Het brood dat ik maakte met de broodmix van Glutenfree Life vonden we goed van smaak maar wat aan de sponzige kant.

Verder deelde we ook onze verhalen over vakanties, glutenvrije producten, voedingssupplementen,de NCV en nog heel veel meer.

Helaas ben ik vergeten om van alles apart foto’s te maken. Maar met de foto’s hieronder krijg je toch een goede indruk!

 

Weggeven maar

Ik had zoveel spullen toegestuurd gekregen van de Glutenvrijemarkt.com, dat het teveel was om allemaal te gebruiken voor deze glutenvrije lunch. Vandaar dat ik besloot om alles wat ik niet had gebruikt, op tafel te zetten en iedereen hieruit te laten kiezen om mee naar huis te nemen.

Natuurlijk had ik veel te veel gemaakt en is lang niet alles op gegaan. Vandaar dat ik ook had gevraagd of er iemand daar nog iets van mee naar huis wilde nemen.

Vandaag kreeg ik een berichtje van iemand die de granola mee naar huis had genomen. Ze heeft vanochtend ontbeten met de granola met warme melk en dat was erg lekker! Op de foto ziet het er ook wel erg lekker uit!

Tot slot had ik voor iedereen nog een receptenboekje gemaakt met daarin een aantal van de recepten die ik had gemaakt voor deze lunch. Bij de receptenboekjes heb ik mijn visitekaartje gedaan, maar mocht ik van Glutenvrijemarkt.com er ook nog iets anders bij doen. Iedereen die aanwezig was bij deze lunch heeft namelijk een kortingscode gekregen waarmee zij 10% korting krijgen op hun volgende bestelling bij de Glutenvrijemarkt.com!

 

Ik vond het een erg leuke, gezellige en vooral lekkere middag! Ik vond het super om jullie allemaal te leren kennen en jullie verhalen te horen! En wellicht tot een volgende keer!

 

Deze lunch is gedeeltelijk gesponsord, waarbij ik een aantal glutenvrije producten toegestuurd heb gekregen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *