Terugblik kerst 2017

Terugblik kerst 2017

De kerstdagen zijn inmiddels weer voorbij en het duurt niet lang meer voordat het alweer 2018 is! Ik vind het altijd leuk om oud-en-nieuw op een speciale manier te vieren, maar daarover meer in het nieuwe jaar! Ik wil nu graag terug kijken op de kerstdagen.

 

Kerstavond

Bij het verzamelen van de glutenvrije aanbiedingen ben ik diverse lekkere soorten vlees tegen gekomen. Mijn vriend en ik vonden het leuk om eens wat van dit vlees te proberen en daarom hebben we ‘’hasselback varkensfilet’’ en ‘’culinaire varkenshaas’’ gekocht bij de Plus. Natuurlijk hebben we niet beide soorten vlees op, maar hadden we gekozen voor de ‘’culinaire varkenshaas’’. Dit aten we samen met wat rode uitjes, rode bieten en gebakken aardappeltjes. Niet heel bijzonder en speciaal, maar wel ontzettend lekker! Als toetje aten we vanille vla met rozijntjes en gebakken appeltjes.

Na het eten heb ik samen met het broertje van mijn vriend en mijn vriend spelletjes gespeeld bij ons thuis. We speelde een potje ‘’Monopoly’’ en een potje ‘’Skip-bo’’. Daarna heb ik samen met mijn vriend nog wat series gekeken en dat was eigenlijk onze kerstavond. Niet veel bijzonders gedaan, maar wel gezellig samen geweest, lekker gegeten en spelletjes gespeeld.

 

Eerste kerstdag

Aangezien de kerstdagen vaak ‘’eet-dagen’’ zijn besloot ik om te kiezen voor een licht ontbijt. Ik at een paar crackers en een klein beetje pudding. Vervolgens ben ik aan het bakken en het koken gegaan. Eerste kerstdag hebben we namelijk samen met mijn familie gevierd, met alle ooms en tantes van mijn moederskant en natuurlijk was mijn oma er ook bij. Ik maakte 24 chocolade-cupcakes met een aardbeitje en wat slagroom voor bij de koffie. En mijn  vader had mij gevraagd om een champignonsoep te maken, dus ook die maakte ik een volgens dit recept.

Vanaf 14.00 uur werden we verwacht bij mijn ouders thuis. Samen met mijn vader heb ik een aantal dingen zelf gemaakt en voorbereid en een aantal dingen hebben we besteld bij Slagerij Jansen. Deze slager hebben we al eens eerder gehad. Mocht je benieuwd zijn naar mijn ervaring toen, klik dan hier.

Zoals je ziet op de foto’s hieronder heb ik helemaal niets te klagen gehad. Dit was allemaal voor mij alleen en je snapt waarschijnlijk wel dat dit veel en veels teveel was! Helemaal omdat ik ‘s middags bij de koffie al een cupcake op had en een kopje soep vooraf had gehad.

Als toetje had mijn moeder twee soorten pudding gemaakt en was  er ook ijs en divers fruit.  Die pudding op de foto was natuurlijk niet voor mij alleen! Na het eten hebben we weer diverse spelletjes gespeeld, namelijk: ‘’30-Seconds’’, ‘’Regenwormen’’ en ‘’Skip-Bo’’. En eenmaal thuis heb ik samen met mijn vriend nog een serie gekeken.

 

Tweede kerstdag

Net als op eerste kerstdag koos ik ook deze dag voor een licht ontbijt en at eigenlijk zo goed als hetzelfde als op eerste kerstdag. ’s Middags werden we bij mijn schoonmoeder verwacht. We zouden met het gezinnetje gezellig gaan koken.

Als voorafje maakte we een ‘’salade carpaccio’’. Het is niet goed te zien op de foto, maar onder de berg sla ligt een bedje van carpaccio! Verder maakte we een salade, boontjes, spruitjes, aardappelpuree, gehaktballetjes, kip met mozzarella en ham en varkenshaasmedaillons in een roomsausje.

Mijn schoonmoeder had als nagerechtje een trifle gemaakt. Toen ze dat zei dacht ik: ‘’Hmm, jammer! Dat zal ik niet mogen hebben! ‘’. Maar al heel snel daarna zei ze dat ze ook een glutenvrije voor mij had gemaakt. Hoe lief is dat! Hij was trouwens ook echt ontzettend lekker! Verder hadden we als nagerechtje ook nog diverse soorten ijs.

Na het eten hebbe we wederom spelletjes gespeeld, deze ronde hebben we ‘’Skip-bo’’ en ‘’Regenwormen’’ gedaan. En eenmaal thuis heb ik samen met mijn vriend weer een serie gekeken.

 

 

Ik ben natuurlijk ook reuze benieuwd hoe jouw kerstdagen zijn geweest! Voel je vrij om jouw verhalen te delen met mij/ons.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *