Terugblik: Regiomiddag NCV – Limburg

Terugblik: Regiomiddag NCV – Limburg

Op zaterdag 28 oktober organiseerde NCV – Limburg een regiomiddag in ’t Kaar in Beek. Van 13.00 uur tot 17.00 uur had iedereen de mogelijkheid om binnen te komen en producten te proeven of te kopen en lezingen bij te wonen.

 

Kraampjes

Er stonden diverse kraampjes, waaronder van Damhert, VA Foods en Saluti da Italie. De NCV stond er zelf ook met een kraampje, waar ze verse lekkere wafels maakte. Maar ook stond er een kraampje waar je kennis leerde maken met verschillende biersoorten. Bij al deze kraampjes was de er de mogelijkheid om producten te kopen, en bij sommige kraampjes kon je zelfs ook producten proeven.

Bakker Leo stond er zelf niet, maar had wel een kortingscode aangemaakt voor de bezoekers van deze regiomiddag. Op een tafel lagen deze flyers met kortingscode en lagen er ook een aantal broden van Bakker Leo, zodat je kon zien en voelen hoe het brood er uit zag en voelt.

Aan de kinderen was ook gedacht, want in het midden van de zaal was er een kinderhoekje in gericht. Kinderen konden hier lekker spelen of kleuren.

Zelf kocht ik een drietal lekkernijen van Saluti da Italie.

 

 

 

Lezingen

Gedurende deze middag zijn er drie lezingen gegeven. Eén van die lezingen heb ik zelf verzorgd en ging over mijn leven met coeliakie en mijn blog Smaakvol Glutenvrij.

De tweede lezing werd verzorgd door een arts-onderzoeker kinder-maag-darm leverziekte en ging over de ontwikkelingen met betrekking tot therapie en onderzoek van coeliakie. Deze lezing heb ik zelf ook bijgewoond en ik vond het erg interessant om naar deze lezing te luisteren.

De derde lezing werd verzorgd door een diëtiste en ging over een gezond glutenvrij dieet. Deze lezing heb ik zelf niet bijgewoond. Deze lezing begon namelijk om 16.00 uur en we moesten nog één goed uur terug naar huis rijden en hadden nog meer op de agenda staan voor deze dag.

Zoals ik net al schreef ging mijn lezing over mijn leven met coeliakie en mijn blog Smaakvol Glutenvrij. Ik heb me bij deze lezing eerst even kort voorgesteld en vervolgens uitgelegd hoe bij mij de diagnose coeliakie is vastgesteld en hoe deze diagnose mijn leven heeft veranderd. Vervolgens heb ik gesproken over bloggen en vloggen, hoe je een blog start en hoe je eventueel geld kan verdienen met een blog. Daarna heb ik uitgebreid stil gestaan bij mijn blog Smaakvol Glutenvrij en de thema’s die centraal staan op mijn blog besproken, zoals: reviews, recepten en praktische tips. Uiteindelijk heb ik mijn lezing afgesloten met een filmpje. In dit filmpje zag je verschillende glutenvrije bloggers voorbij komen, waarbij zij vertelde wie zij waren en welke blog van hen is en hoe lang zij dit al doen.

Naast het feit dat ik dit filmpje heb gemaakt, heb ik al deze bloggers ook nog een aantal vragen gesteld. Een aantal bloggers konden helaas niet mee werken aan het filmpje, maar hebben wel de vragen beantwoord. Ben je benieuwd welke bloggers er hebben mee gewerkt en waarom zij ooit zijn begonnen met bloggen? Lees dan rustig verder, want dat komt dadelijk nog uitgebreid aan bod!

Op de foto hiernaast zie je mij, met twee super rode wangetjes. Dit was net nadat mijn lezing was afgelopen. En we aan het wachten waren op de volgende lezing, met voor mij een lekker kopje cappuccino.

 

 

 

 

Goodiebag

Toen ik naar huis ging ontving ik nog een goodiebag. Hierin zaten verschillende producten, die ik eigenlijk allemaal nog nooit heb gezien of gehad.

 

 

Van Koh Thai zat er een ‘’Green Curry To Go’’ in. Dit is echt super makkelijk, want je hoeft het maar even in de magnetron te doen en je hebt een lekkere, makkelijke, snelle maaltijd. Er zit zelfs een plastic vorkje bij, dus het is serieus erg makkelijk voor onderweg. Het enige wat je onderweg dan nodig hebt, is een magnetron.

Van Mary’s zaten er twee soorten crackers in. En Van Taste Of Nature zaten er drie verschillende reepjes in.

 

Glutenvrije bloggers

Ik heb diverse glutenvrije bloggers gevraagd of ze mee wilde werken aan het filmpje en/of de vragenlijst. Ik vond het erg leuk om te zien dat er zoveel bloggers mee wilde werken. Ik heb iedereen een aantal vragen gesteld. Hieronder zie je de antwoorden per blogger, zo leer je ze beter kennen.

 

Miss glutenvrij

Harmke Schippers is 28 jaar oud en blogt sinds 12 april 2012 op missglutenvrij.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Ik kreeg vaak dezelfde vragen over het glutenvrije dieet. Mensen vroegen me om recepten en tips. Het leek me handig om mijn antwoorden op te schrijven zodat iedereen er toegang tot had. Ook blogde ik al sinds mijn veertiende over van alles en nog wat en was ik op zoek naar leuke content voor een nieuwe blog. Mijn glutenvrije leven werd mijn inspiratiebron. Daarnaast heb ik journalistiek gestudeerd en vind ik schrijven voor het web het leukste om te doen.

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Het contact en de waardering van mijn volgers. Ook zijn de nieuwe producten die ik mag testen uiteraard erg leuk.  Ik heb al veel leuke mensen ontmoet en bijzondere dingen meegemaakt door mijn blog waaronder 2x een persreis naar Italië, gratis glutenvrij uit eten (+ overnachting) en dat ik er wat geld mee verdien is uiteraard ook leuk. Mijn blog is deels mijn werk en ik bepaal zelf wanneer en hoeveel ik werk.

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Negatieve volgers die alleen maar zeuren en in problemen denken. Ook zijn sommige mensen jaloers, dat vind ik een nare eigenschap.

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

Pfoe, ik weet er geen in het bijzonder. Ik krijg regelmatig berichtjes en mailtjes van mensen dat ze zoveel aan mijn blog hebben en mij als voorbeeld zien. Dat vind ik echt super lief. Ook willen jonge volgers met mij op de foto als ze me zien, dat vind ik heel bijzonder.

 Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Ik lees bijna geen andere glutenvrije blogs. Maar zo af en toe kijk ik op de blog van foodless, storiesofacoeliac en bakersandfakers. Deze meiden plaatsen allemaal op hun eigen manier content. Daarnaast ken ik ze (door het bloggen) in het echt en willen zij net als ik de glutenvrije (online) wereld een stukje leuker maken.

 

Maak het glutenvrij

Marit is 24 jaar oud en blogt sinds 1 maart 2017 op maakhetglutenvrij.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Sinds oktober 2014 beheer ik het Instagram account @glutenvrij. Dat begon met een paar duizend volgers een uit de hand gelopen hobby te worden. Ik kreeg steeds meer volgers en daarmee ook vragen, reacties en input. Telkens had ik het gevoel dat ik meer moest doen dan alleen Instagram. Ik had echt behoefte aan een online platform waarop ik meer tekst kwijt kon, maar ook recepten, tips en hotspots. Bovendien vond ik het zonde om alle tips die ik in de jaren verzameld had voor mezelf te houden. Ik wilde ze delen me anderen en mensen daarmee inspireren. Vandaar dat ik in maart 2017 begonnen ben met mijn platform Maak het Glutenvrij.

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Het leukste vind ik nog wel dat ik er zoveel mensen door ontmoet heb. Zowel digitaal als in real life. Een aantal van die mensen voelen echt als vrienden en dat is super. De positieve reacties die ik dagelijks krijg zijn natuurlijk ook fantastisch. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd ‘al help ik maar 1 persoon per dag met mijn platform, dan ben ik al tevreden!’

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Dat het soms meer tijd kost dan ik er voor vrij kan maken. Naast Maak het Glutenvrij werk ik voor Ben & Jerry’s en voor een vermogensfonds. Hierdoor heb ik niet altijd alle tijd van de wereld voor mijn site. Niet echt een goede combinatie met mijn perfectionisme.

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

Zoveel! De leukste reacties zijn de reacties van mensen die zeggen dat ze echt geholpen worden door mijn artikelen. Zo ontmoette ik laatst iemand die mijn artikel had uitgeprint om uit te delen aan moeders op school. Om zo ervoor te zorgen dat haar dochter veilig bij iemand kon mee-eten. Hoe leuk is dat? Ook heb ik een keer een reactie gehad van iemand die al jaren dacht dat ze alleen maar naturel chips mocht. Ik had haar doen inzien dat er nog veel meer chips glutenvrij zijn!

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Om heel eerlijk te zijn bezoek ik niet heel veel specifiek glutenvrije blogs. Ik haal mijn inspiratie van platforms als Pinterest, Tasty en ‘normale’ foodbloggers. Uit Pauline’s Keuken, Lekker en Simpel en Culy zijn dan toch wel mijn favorieten. Specifiek glutenvrije blogs die ik regelmatig bezoek: Beter door Eten, Miss Glutenvrij en Glutenvrije Blog.

 

Sophie glutenvrij

Audrey Dobber is 40 jaar oud en blogt sinds december 2016 op sophieglutenvrij.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Ik ben dit glutenvrije blog begonnen naar aanleiding van de diagnose coeliakie bij mijn dochtertje Sophie, toen 2 jaar oud. Na de diagnose startte ik direct met het omtoveren van onze gezinsrecepten naar glutenvrije variaties en dat vond ik zo ontzettend leuk om te doen, dat is besloot deze recepten met anderen te gaan delen. Ook ontdekte ik na de diagnose dat er nog zo weinig bekend is over coeliakie en het glutenvrij dieet. Dat moet veranderen en dat is de 2e reden dat ik met mijn blog ben gestart. Glutenvrij moet eigenlijk heel gewoon zijn, net zoals in bijvoorbeeld Zuid-Spanje.

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Ik heb altijd al een passie voor food gehad. Lekker koken en bakken. Het allerleukste vind ik om nieuwe glutenvrije recepten te ontwikkelen en deze te delen. De glutenvrije bakrecepten bleken een behoorlijke uitdaging. Voorheen had ik mijn eigen taartenbedrijfje, dus bakken gaat me prima af, maar dat viel met glutenvrij bakken behoorlijk tegen zeg. Inmiddels is het me gelukt (na bijna een jaar prutsen) om alle recepten om te zetten naar glutenvrije varianten. Dit zijn vaak toch wel de allerleukste recepten om te delen.

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Aan mijn blog werken vind ik sowieso erg leuk. Wat ik soms vervelend vind aan bloggen in het algemeen is het commentaar van mensen wat je af en toe krijgt. Met zeer goede bedoelingen deel je iets en dat kan dan soms ineens afgekraakt worden. Gelukkig gebeurt het niet vaak, maar het is toch wel jammer en het raakt me wel.

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

Ik had een tijdje terug een glutenvrij kinderkoekjes recept gedeeld wat je leuk samen met je kind kunt doen op bijvoorbeeld een regenachtige dag. Ik kreeg van een moeder een heel lief berichtje dat ze met haar zoontje de koekjes had gemaakt en dat hij had genoten. Ook stuurde ze me nog een foto met een apentrots jongetje met zelfgemaakte glutenvrije koekjes. Ik was helemaal ontroerd.

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

– Ik ben glutenvrij van Mirjam Holleman. Ik vind dat Mirjam een behoorlijk uitgebreide kennis heeft van coeliakie en alles wat daar mee te maken. Ik vind haar artikelen dan ook vaak erg interessant om te lezen.

– Foodless van Carlijn Bröring. Een leuk en zeer gevarieerd blog met een heerlijke dosis humor. Leuke en interessante artikelen, lekkere recepten. Ook merk je dat Carlijn een behoorlijk kennis van coeliakie, lactose-intolerantie en andere voedselallergieën- /intoleranties heeft.

– Glutenvrijemama van Annemiek Ziessen.  Een handige blog als je een kind hebt met coeliakie. In dit blog vind je veel informatie, lekkere recepten, handige tips en weetjes.

 

Ik ben glutenvrij

Mirjam is 40 jaar oud en blogt sinds 5 maart 2009 op ikbenglutenvrij.nl.

Ze zegt zelf dat ze hierbij een beetje vals speelt en legt uit waarom dat zo is:

Nu speel ik een beetje vals: ikbenglutenvrij.nl staat online sinds 10 mei 2012 (dus vijf en een half jaar). En toch vier ik op 5 maart mijn blogjaardag. Hoe zit dat?

Op 5 maart 2009 stond er in het gastenboek van mijn persoonlijke website  een berichtje van Cobi:
“Dag Mirjam, ik heb een website over het binnenkort te verschijnen coeliakie-ervaringsboek. Mag ik jouw site op mijn website zetten?”

Op mijn website stond weinig over coeliakie. Toch wilde Cobi mij toevoegen: “Het klopt dat er op jouw site niet zo bijzonder veel over coeliakie staat, maar het verlies van je tweeling en de zorgen bij je tweede zwangerschap zijn toch zaken die indirect met coeliakie te maken hebben: vrouwen met “nog onontdekte coeliakie” verliezen vaker een kindje, hebben nogal eens problemen met de zwangerschap. Op zich de moeite waard om kennis van te nemen, vind ik.”

Sinds dat moment ging ik meer-en-meer blogsposts schrijven over mijn leven met coeliakie. Naast schrijven over coeliakie en het glutenvrije leven, lees ik ook veel over coeliakie en het glutenvrije leven. Regelmatig bekijk ik een groot aantal blogs. En weet je wat mij opeens op viel? Deze blogs gingen alleen maar over coeliakie, niet over andere dingen. Mensen die willen lezen over coeliakie, zijn meestal helemaal niet geïnteresseerd in verhalen over mijn kinderen, of over de verbouwing. Daarom vroeg ik mijn lief of hij een extra website voor mij wilde aanmaken. Een website die alleen maar over coeliakie en mijn glutenvrije leven gaat. Sinds 10 mei 2012 bestaat Ik ben Glutenvrij.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Zie boven 😉
Lees ook de blogpost Waarom bloggen?

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Nog steeds schrijf ik voornamelijk voor mijzelf. Omdat ik het leuk vind om te schrijven, om de informatie uit mijn hoofd goed te ordenen, om deze informatie weer makkelijk te kunnen opzoeken. Maar met meer dan 10.000 bezoekers per maand schrijf ik natuurlijk ook voor anderen. Ik vind het fijn om mensen te helpen met hun vragen over coeliakie en het glutenvrije leven. En als ik dan ook nog een leuke reactie krijg, word ik helemaal blij!

Daarnaast vind de samenwerking tussen de glutenvrije bloggers erg leuk. De ontmoetingen en de gezamenlijke projecten als #wijbloggenglutenvrij, #decemberglutenvrij en de coeliakiemaand.

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Ik houd niet van de technische, financiële en juridische achtergrond van het bloggen. Zo heb ik nu een bug op mijn website, waardoor vaak de verkeerde pagina wordt weergegeven. Ik vind het echt een vervelende opgave om uit te zoeken waar het aan ligt. Maar het hoort toch echt bij het bloggen…

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

“Wat mij betreft zet Mirjam de standaard voor glutenvrije bloggers. Zij heeft een groot netwerken in de glutenvrije (blog)wereld en ze zit bovenop het glutenvrije nieuws.”  (Glutenvrije mama)

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Ik lees ca. 40 min-of-meer actieve glutenvrije blogs. Allemaal schrijven ze op hun eigen manier, hun eigen onderwerpen, hun eigen toegevoegde waarde. Om daar 3 uit te kiezen, vind ik heel lastig!

Daarom heb ik de 3 blogs gekozen die de afgelopen maanden het meeste in mijn lijstje voorkwamen. Mijn lijstje ‘de beste glutenvrije blogs van de afgelopen maand’.

 • Maak het glutenvrij: Marit blogt pas sinds begin dit jaar. Daarvoor had ze ‘alleen maar’ een goedbezocht Instagram-account. Maar ze valt op tussen de glutenvrije bloggers. Ze plaatst lekkere recepten, verteld over heel veel glutenvrije producten, schrijft op een fijne manier en (last-but-not-least) zij is net als ik gek op lijstjes!
 • Glutenvrije mama: Annemiek schrijft op een fijne manier, neemt geen blad voor haar mond en plaatst daarnaast regelmatig lekkere (niet al te) kindvriendelijke recepten.
 • Miss glutenvrij: Harmke heeft een journalistieke opleiding gehad en dat kan je goed terug zien in haar artikelen. Ze plaatst een fijne afwisseling van recepten, informatieve artikelen en ervaringsblogs.

 

Glutenvrij hoort erbij

Gerda Hobert is 59 jaar oud en blogt sinds 2012 op glutenvrijhoorterbij.nl, eerder schreef ze haar verhalen op Hyves.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Op advies van iemand anders omdat ik zoveel heb gedaan in de glutenvrije wereld.

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Door meer bekendheid aan coeliakie te geven.

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Dat ik nog niet precies weet hoe alles werkt qua Blog.

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

De felicitaties van iedereen en steun bij Mc Donalds, de Hema , Sanders vlees, en Bolletje voor een glutenvrije beschuit.

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Ik ben glutenvrij, de glutenvrije man, glutenvrije mama

 

De glutenvrije man

Gerry Mulder is 51 jaar oud en blogt sinds oktober 2014 op deglutenvrijeman.nl.

Hij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Omdat er geen andere mannen zijn die bloggen over een glutenvrij leven

Hij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Dat ik er vaak in slaag om de rand op te zoeken en daarmee veel lezers trek. Mijn blog is over dezelfde onderwerpen vaak net wat scherper dan die van de dames.

Hij vindt het leukste aan zijn blog of bloggen in het algemeen:

Tijd is de grootste vijand

De leukste reactie die hij ooit gekregen heeft op zijn blog is:

Ik krijg heel veel leuke reacties en kan dan ook niet zo goed kiezen. Wat ik zelf heel leuk vind is om een review te doen van een merk zonder dat de eigenaar van het merk het weet. Die reageren dan vaak heel verrast. Zo heb ik ooit de (ontbijt)koeken van wijlen Bakker Gerrit (Da’s Andere Koek) gepromoot waarbij de beste man eerst niet wist waar de toenemende omzet ineens vandaan kwam. Dat vind ik dan leuk.

De felicitaties van iedereen en steun bij Mc Donalds, de Hema , Sanders vlees, en Bolletje voor een glutenvrije beschuit.

Drie andere glutenvrije blogs die hij het liefste leest zijn:

– Glutenvrije Mama (omdat ik haar schrijfstijl erg waardeer)

– Ik ben Glutenvrij (omdat zij de meeste inhoudelijke kennis heeft en overdraagt)

– Emmy’s Glutenvrij (omdat ze absoluut de allerbeste recepten heeft van allemaal en ze gewoon maakt zoals het hoort en niet met dadels, kwark, bruine bonen, zonder suiker, etc. Die flauwekul recepten zoals bijvoorbeeld van Marieke van “Oh my Pie” met altijd rare ingrediënten die je normaal ook niet in gebak stopt sla ik graag over)

 

Foodless

Carlijn Bröring is 31 jaar oud en blogt sinds 31 maart 2014 op foodless.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Ik miste een platform voor mensen met een voedselintolerantie. Het was vaak OF glutenvrij OF lactosevrij en ik zocht een combinatie daarvan

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Dat ik er andere mensen mee help! Vooral de reacties van mensen daar word ik blij van.

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Het minst leuke is dat bedrijven vaak verwachten dat je iets over ze schrijft als ze je een product opsturen. Ik vergelijk mijn blog altijd met een magazine, daar adverteer je ook niet gratis.

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

“Oh wat een leuke blog! En ook ‘gewone’ recepten met suiker maar zonder gluten! Wij zijn fan”

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Lastig, ik lees eigenlijk vrij weinig andere Nederlandse blog. Ben erg fan van Thug Kitchen, The Wheatless kitchen en ik ben fan van de blog van Chantal (maar die is niet perse GV) Feel good by food!

 

Glutenvrije blog

Denise ten Hoor-Griep is 32 jaar oud en blogt sinds 2014 op glutenvrijeblog.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Mijn drie meiden en ik hebben coeliakie. Ik was zelf destijds op zoek naar info en recepten. En omdat ik mijn bevindingen wilde opslaan leek het mij wel leuk en handig om ook andere te kunnen helpen met mijn blogs / recepten. Zodoende ben ik begonnen met bloggen 😉 

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Ik wil zo gewoon mogelijk blijven. Niet te moeilijke recepten, maar lekker gewoon! Mijn recepten zijn voor iedere huis tuin en keukenprinses! 😀 

Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

 Soms voel ik druk dat ik iets moet schrijven of weer eens een nieuw recept moet publiceren. Maar ik ben ook maar gewoon druk met mijn leven… 4 dagen werken,  3 kids, alle sport en nog een eigen sociaal leven. Ik kan niet alles, dus veel nieuws komt er niet altijd langs! 

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

Er komen zoveel leuke reacties langs! Ik vind het vooral fijn om te horen dat anderen zichzelf in mijn verhaal herkennen. Coeliakie ontdekken is best heel lastig! Geloof in jezelf, jij weet het beste wat je voelt.

En ook heel leuk was laatst nog… ik had een brownie regenboog taart gemaakt. Wel 10 mensen namen in de twee weken erna de moeite om de taart ook te maken en mij een foto te sturen!! Dat zijn leuke dingen, andere helpen (en mezelf stiekem ook een beetje), daar is GlutenvrijeBlog.nl voor 

Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Ik lees wat er zo’n beetje langs komt op FB, maar echt doorklikken doe ik het vaakt als Mirjam van ikbenglutenvrij.nl een artikel heeft geschreven over een interressant onderwerp. 
Gerry van deglutenvrijeman.nl vind ik ook een leuke oprechte blogger. Vooral wanneer hij oprecht zijn mening geeft over een product. Ik vind het zo jammer om te zien dat er Glutenvrije bloggers bij zijn die alleen maar schrijven als ze er voor betaald krijgen!!! Haalt heel de oprechtheid van je blog weg!
Ook heel leuk en inspirerend vind ik Annemiek van glutenvrijemama.nl Leuke en lekkere recepten! 

Doe mij glutenvrij

Rianne is 27 jaar oud en blogt sinds januari 2016 op doemijglutenvrij.nl.

Zij is ooit begonnen met deze blog, omdat:

Ik heb journalistiek gestudeerd, werk als redacteur/communicatiemedewerker en hou erg van schrijven. Toen ik erachter kwam dat ik niet tegen gluten en melk kan, besloot ik een eigen blog te beginnen. Overigens niet alleen omdat ik schrijven leuk vind, maar ook om te zorgen voor meer bekendheid voor glutensensitiviteit (waar ik zelf last van heb) in combinatie met een overgevoeligheid voor koemelk. En dat alles op een positieve manier: om te laten zien dat er ook met een intolerantie genoeg te genieten valt!

Zij vindt het leukste aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Ik vind het erg leuk om  de blogs te schrijven en ook om iedere keer weer onderwerpen te bedenken. Gelukkig ontbreekt het mij eigenlijk nooit aan inspiratie.

 Zij vindt het minst leuk aan haar blog of bloggen in het algemeen:

Er gaat toch wel aardig wat tijd in zitten wil je je blog goed bijhouden. En dat is toch wel eens lastig in combinatie met werk en andere hobby’s/bezigheden…

De leukste reactie die zij ooit gekregen heeft op haar blog is:

De leukste reacties zijn altijd wanneer je mensen inspiratie op kan doen met jouw blogs en ze tips kan geven voor recepten en tips voor lekkere producten.

 Drie andere glutenvrije blogs die zij het liefste leest zijn:

Missglutenvrij.nl, storiesofcoeliac.nl, ikbenglutenvrij.nl

 

Zo… Het is een flinke blog geworden al zeg ik het zelf. Maar jullie weten nu wel precies hoe de glutenvrije regiomiddag van de NVC is geweest en hebben beter kennis leren maken met een aantal glutenvrij bloggers!

 

 


5 gedachten over “Terugblik: Regiomiddag NCV – Limburg

 1. Leuke topic en zinvol om alle blog bij elkaar te zetten.
  Jammer dat die van Mirjam niet toegankelijk is.
  Je krijgt de vlg melding ‘You don’t have permission to access / on this server.’

  Gr. Anita

  1. Hey Anita, bedankt voor je leuke reactie!

   De link naar ikbenglutenvrij.nl, doet het bij mij wel gewoon. Ik weet echter wel dat ikbenglutenvrij.nl de laatste tijd vaker moeite heeft met laden, zoals Mirjam zelf aan heeft gegeven. Meestal als je dan op verversen klikt, doet hij het wel gewoon. 🙂

 2. Wat een leuke (maar lange) blog is het geworden! Je had h’m ook best in tig stukjes kunnen knippen . Ik ga h’m binnenkort nog een keer lezen als ik meer wakker ben!

  En wat fantastisch dat je jouw verhaal op de regiomiddag mocht vertellen. Waren er veel luisteraars?

  1. Klopt, heb ik ook wel even over nagedacht. Maar zo hoef je niet telkens van de ene pagina naar de andere pagina te klikken. Haha! 🙂

   Het was een erg leuke en interessante middag. In totaal zijn er deze middag 100 bezoekers geweest. Bij de lezing van mij en de lezing na mij, waren er denk ik zo’n 20 à 30 luisteraars, dus dat is redelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *