Tessa aan het woord

Tessa aan het woord

Iedere week interview ik een glutenvrij persoon. Ik ben erg benieuwd waarom diegene glutenvrij eet, en hoe zijn/haar ervaringen zijn omtrent het glutenvrije dieet zowel binnenshuis als buitenshuis.

Vandaag het verhaal van Tessa van Verk.  Jullie kennen haar misschien wel van de blog Daily Inception!

 

 

Wie ben je, hoe lang eet je glutenvrij en waarom?

Mijn naam is Tessa van Verk, ik ben 20 jaar en ik blog op Daily Inception. Ik eet nu net iets meer dan 2,5 jaar glutenvrij vanwege de diagnose Coeliakie. Voor mij diagnose had ik ontzettend last van obstipatie, oververmoeidheid en had ik extreem last van stemmingswisselingen

 

Hoe ga je thuis om met het glutenvrije dieet?

Bij ons thuis is het glutenvrije dieet heel normaal geworden. Ik woon nog thuis samen met mijn moeder. Het avondeten is hier altijd glutenvrij en mijn broodmaaltijden natuurlijk ook. Wij gebruiken allebei dezelfde belegproducten en hebben alleen een aparte boter. Als mijn moeder een bepaald broodbeleg wil, dan wast ze haar handen en pakt ze altijd een schone mes.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije merk?

Erg merkvast ben ik wel. Ik ben dol op het glutenvrije merk van de Albert Heijn, vrij van gluten, maar de producten van Schär zijn hier ook regelmatig in huis te vinden. Het brood koop ik altijd van Yam, omdat ik dit de lekkerste vind.

 

Waar doe jij jouw glutenvrije boodschappen?

Onze lokale Jumbo heeft een ontzettende goede sortering. Daarnaast koop ik regelmatig producten bij de Lidl, die van nature glutenvrij zijn en koop ik natuurlijk het glutenvrije merk van de Albert Heijn regelmatig.

 

Hoeveel besteed je gemiddeld per maand aan glutenvrije boodschappen?

Per maand precies is lastig te zeggen. Wij hebben een weekbudget van € 70 voor alle boodschappen en wekelijks wordt hiervan een brood gekocht en vaak ook nog glutenvrije crackers of pasta. Ik denk dat ik maandelijks ongeveer €50 euro kwijt ben voor glutenvrije producten.

 

Wat is jouw favoriete glutenvrije recept?

Over het algemeen maak ik bijna niets zelf, maar het blijft natuurlijk ook gewoon leuk om zelf een taart te maken. Ik vind monchou taart ontzettend lekker met een glutenvrije boden gemaakt met de Oaties van Verkade.

 

Wat is jouw meest positieve en meest negatieve ervaring met een restaurant?

Een paar weken terug ben ik samen met twee vriendinnen Proeflokaal Bregje in Ridderkerk binnen gestapt. We waren een beetje onvoorbereid en hadden niet gereserveerd, daarentegen wist ik niet eens of het restaurant glutenvrij serveerde! Ik vroeg aan de gastheer bij de ingang of het mogelijk was om glutenvrij te eten. Dit was mogelijk, maar de keuze was groot en onverwachts! Heerlijk gegeten voor weinig geld!

Een mindere ervaring is makkelijk te verzinnen, daarom neem ik de recentste. Een paar weken geleden was ik bij de Jamin, bij ons op het plein. Ik wilde graag een klein softijsje in een bekertje. Ik probeer heel erg op mijn voeding te letten, maar had trek in een klein ijsje. Ze wilde voor mij niet een kleine obliehoorn in een bakje doen en ik had enkel de keus uit een grote sundae, die tevens twee keer zo duur was. Ik heb niets gekocht evenals de vriendin waarmee is was. Dat heeft ze weer twee klanten gekost..

 

Bekijk ook de verhalen van Jose,  Mirjam, Elsemieke, LeylaLysanne, Fabienne, Marloes, Daisy en Amy.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *