Toverland – Sevenum

Toverland – Sevenum


Vorig weekend kwam ons neefje van 6 bij ons logeren. We wilde graag iets leuks met hem gaan doen en besloten daarom om een dagje naar Toverland te gaan met z’n drietjes. Vooraf zocht ik op de site van Toverland of er glutenvrije mogelijkheden waren. Bij de veelgestelde vragen vond ik mijn antwoord:

‘’Wij hebben altijd glutenvrije producten op voorraad. Hiervoor kun je terecht in Wunderwald en Katara Plaza. Vraag één van onze horecamedewerkers naar de mogelijkheden.’’

Dat klonk natuurlijk prima! Toch besloot ik voor de zekerheid om ook nog een oproepje te plaatsen in een Facebook-groep voor coeliakie. Ook daar kreeg ik meerdere keren als antwoord dat je in Toverland prima glutenvrij kon eten.

Op basis hiervan besloten we om geen lunch mee te nemen, maar iets lekkers te kopen in Toverland. Natuurlijk nam ik voor mezelf wel wat glutenvrije tussendoortjes mee, en natuurlijk ook wat lekkers voor mijn vriend en ons neefje.

Om 11.30 uur kreeg ons neefje honger. Wijzelf hadden op dat moment nog niet echt honger en besloten daarom om op dat moment iets kleins te pakken en een uur à anderhalf uur later te eten.

Nadat we nog volop hadden gespeeld hadden we alledrie honger  en besloten om iets te gaan bestellen. De 2 mannen kozen voor een broodje hamburger. Toen ik bij het bestellen vroeg of het ook mogelijk was om een glutenvrij broodje hamburger te krijgen, kreeg ik te horen dat als ik een glutenvrij broodje hamburger wilde dat geen enkel probleem was. Waarop ik vervolgens vroeg of het dan ook mogelijk was om er een klein glutenvrij frietje bij te krijgen. Ook dat was geen enkel probleem. Ik rekende 3 broodjes hamburgers af, waarvan één glutenvrije, en een klein (glutenvrij) frietje. Ik kreeg een ‘bieper’ mee, die af zou gaan zodra het eten klaar was.

Met drie hongere mensen kan het natuurlijk niet snel genoeg gaan. Toen de ‘bieper’ afging was vooral ons neefje erg blij dat het eten klaar was. Toen ik echter naar de balie liep, zag ik al dat het eten nog helemaal niet klaar was.

Er stond een dame mij op te wachten, om mij vervolgens te vertellen dat ze mij een glutenvrij broodje hamburger en een glutenvrij frietje hadden beloofd, maar dat er iets fout was gegaan. Het was mogelijk om alsnog een glutenvrij broodje hamburger en een glutenvrij frietje te krijgen, alleen dan moest ik wel de nodige tijd wachten. De frituur moest dan namelijk nog uitgekookt worden.

Natuurlijk was ik hier niet heel blij mee en gaf dat ook netjes bij de dame aan. We hadden alledrie honger en dus was één uur wachten  niet bepaald een optie. Ik vroeg wat de andere glutenvrije mogelijkheden waren. Het enige wat ik op dat moment eigenlijk kon kiezen was een salade.

Mijn vriend had toen ook al in de gaten dat het eten nog niet klaar was en dat het hoogstwaarschijnlijk te maken had met het glutenvrije eten voor mij. Ons neefje begreep dat natuurlijk iets minder goed, dus toen ik nogmaals terug kwam met de ‘bieper’ was dat wel eventjes balen voor hem.

Toen de ‘bieper’ voor de tweede keer afging stonden er 2 broodjes hamburgers te wachten en een flinke salade, waarvan ik zelf de ingrediënten kon kiezen.  Gelukkig hebben ze erg hun best gedaan om een lekkere salade voor mij te maken en ook hebben ze meerdere keren hun excuses aangeboden. Natuurlijk blijft het altijd balen op zo’n moment, helemaal als er met volle overuiging wordt verteld dat het mogelijk is. Maar fouten maken is nu eenmaal menselijk, hopelijk gaat het volgende keer beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *